Leiden - Aris Leeuwarden

Ook  ZZ Leiden maatje te groot 

ZZ Leiden wist op de doordeweekse dag van Aris te winnen en is daarmee de nieuwe koploper in de Dutch Basketball League. Aris speelde een belabberd eerste kwart en wist daarna nog een paar runs te maken, maar de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Het werd uiteindelijk 96-75.

Aris speelde de eerste drie minuten vooral inside via Griffin Kinney, Darian Anderson schoot nog van afstand raak en het werd al snel 6-9. Daarna werd er vooral van afstand geschoten en in tegenstelling tot Leiden weinig inside gepenetreerd. Leiden liep snel uit naar van 6-9, naar 18-9. Leiden zette het publiek op de banken door alley-oop dunks. Wanneer Aris nog in de hoofden bezig was met omschakelen, lag de bal al aan de andere kant in het netje. Clayton Vette kreeg alle ruimte om zijn vizier weer op scherp te zetten. Hij schoot maar liefst vier op vijf driepunters in de eerste helft. Na tien minuten keek Aris al tegen een achterstand aan van 31-18. En je kan alleen maar in Leiden winnen, als je Leiden onder de maximaal 75/80 punten houdt, dan moet het verdedigend energieker en harder.

In het tweede kwart begint Aris te basketballen. Aris maakt een 0-9 run en weten terug te komen tot 41-34. Maar door slordig te doen en een vrije worp te laten liggen laat Leiden nog even van zich spreken en loopt uit naar 46-34.

Direct uit de kleedkamer weet Leiden na enkele seconden al te scoren. Het laat zien dat er weinig te halen valt deze avond in de Vijfmeihal. Door afstandschoten van Nick Masterson en Darian Anderson blijft Aris goed in de race. Aris komt weer binnen de tien punten grens. Weten de Friezen het dan toch nog spannend te maken? Nee, het lijdt drie keer dom balverlies op rij. Leiden profiteert maximaal en loopt definitief uit. Het vierde kwart was nog een formalititeit. 

Deze wedstrijd liet zien dat Leiden dit seizoen over een topteam beschikt. Het heeft een aantal individuele killers, maakt elkaar beter en is als team ijzersterk. Bij Aris is het nog wachten op de wedstrijd waar de puzzel inelkaar valt en een opmaat is voor een knallend slot van het seizoen.

31-18/16-16/24-18/26-23

Wedstrijd informatie

Datum : 16 januari 2019 20:30
Locatie : Vijf Mei Hal
Seizoen : 2018-2019
Leiden 96
Aris Leeuwarden 75
Terug naar overzicht