Leiden - Aris Leeuwarden

Aris kansloos in Leiden

Via driepunters van Nick Masterson en David Michaels vloog Aris naar een 2-8 voorsprong. Leiden vluchtte in een time-out en daarna had Aris de hele avond vrijwel niks in te brengen. Aris speelde ondermaats en voerde de opdrachten niet voldoende uit. Moet wel worden gezegd dat Leiden dit jaar over een ploeg van formaat beschikt. Ondanks de smalle rotatie, zit het boordevol kwaliteit en liet ook deze avond regelmatig het publiek op de banken. Door snel, attractief en spectaculair basketbal. Aris wist het laaste kwart nog te winnen en daarmee de schade enigzins beperkt te houden, het werd uiteindelijk 91-64. 

Het eerste kwart had Nick Masterson al dertien punten, de drie kwarten erna wist hij er nog maar twee punten bij te maken. De scores moesten het eerste kwart van drie spelers komen (Nick Masterson, David Michaels en Griffin Kinney). Ook de spelers die daarna te weinig brachten, de bank kwam aan het werk. Zij wisten 22 punten voor haar rekening te nemen. Fijn gegeven dat er steeds meer punten van de bank komen, maar dan zal ook de starting five moeten leveren. Het eerste kwart eindigde in 27-20. 

In het tweede kwart gooide ZZ Leiden de wedstrijd al in het slot. Aris wist de stand nog lang op een verschil van tien te houden, maar toen gooide Leiden de wedstrijd in een versnelling hoger. Het maakte onder meer een 10-0 run en de stand was bij rust 51-32. Met 51 tegen bij rust, win je nimmer als Aris zijnde een wedstrijd. 

Ook in het derde kwart had Aris weinig in te brengen. Tijme van Dijk en Sjoerd Koopmans waren deze wedstrijd een lichtpuntje. Zij speelden beide een zeer sterke wedstrijd. Met de blessure van Deividas Kumelis liet van Dijk zien een back-up te zijn van Darian Anderson. Hij speelde maximaal naar zijn kunnen en bracht organisatie en snelheid aan het team. En pakte ook zijn punten mee, in tegenstelling tot Darian Anderson (1 uit 10) Sjoerd Koopmans liet zien deze avond dodelijk effectief te zijn en kwam tot vijftien punten. Waaronder een paar sterke drives. Aris wist het vierde kwart nog te winnen met 20-22. De focus kan op volgende week donderdag. Op Valentijnsdag reist Aris af naar Den Bosch. Ook daar wacht een zware dobber en zal Aris uit een ander vaatje moeten tappen dan het deze teleurstellende avond deed in Leiden.

(27-20, 24-12, 20-10, 20-22)

David Michaels 16, Nick Masterson 15, Sjoerd Koopmans 15

 

 

Wedstrijd informatie

Datum : 09 februari 2019 20:00
Locatie : Vijf Mei hal
Seizoen : 2018-2019
Leiden 91
Aris Leeuwarden 64
Terug naar overzicht