Groningen - Aris Leeuwarden

Aris wint in Martiniplaza! 

Na de flinke nederlaag van afgelopen dinsdag tegen Den Helder, moest Aris deze avond uit een ander vaatje tappen. En dat deed het, want afgezien van 2-0 heeft Aris deze avond nooit meer achter gestaan. De Martiniplaza is nog nooit zo stil geweest. Eenmaal eerder werd er gewonnen in Martiniplaza, dat was de allereerste wedstrijd in de Eredivisie-historie van Aris. Vijftien jaar later werd het 61-76. De uitsupporters uit Leeuwarden wonnen het van de 4300 Donar supporters, het werd een heerlijke avond. 

Aris start goed aan de wedstrijd. Het speelde met ontzettend veel energie. Darian Anderson, Nick Masterson en Craig O. zijn goed op schot. Met een hoofdrol voor Craig O. Hij maakt er zelf vier uit vier in de eerste helft. Het eerste kwart eindigt met bij 19-25.

Na zeven minuten in het tweede kwart komt Donar op gelijke hoogte. Het antwoord van Aris komt direct, Craig O. maakt een denderdunk uit een alley-oop pass van Deividas Kumelis. De Litouwer maakt de laatste score van de eerste helft. Aris gaat met een voorsprong de rust in. 39-40. 

Aris laat zien dat het deze avond menens is. Het start met een 0-5 run. Donar komt weer wat terug, maar weer is het antwoord van Craig O. Wederom met een denderdunk. Het moment bij 48-56 is symbolisch voor de energie van de wedstrijd. David Michaels miste zijn tweede vrije worp, maar Aris pakt tweemaal de aanvallende rebound en laat de bal goed het werk doen. David Michaels krijgt de bal en schiet de driepunter raak. BAM. Extase. Het Aris publiek beseft dat het nu steeds dichterbij komt. Het Donar publiek zakt in Plaza steeds verder in de stoel weg. Na drie kwarten is het 50-59.

Aris speelde als een echt team, gooit enorm veel strijd in de wedstrijd. Daarnaast speelde het zeer volwassen, nooit kregen de zenuwen de boventoon. Een hoofdrol was er voor Darian Anderson. Hij was overal op het veld te vinden, overal zat een handje tussen. Wat een energie, wat een mentaliteit. Zijn cijfers bewijzen het; 25 punten, acht rebounds en zes assists. 

Het vierde kwart kwam Donar er ook niet meer aan te pas. Aris schoot de driepunters tegen de 60 procent en Donar tegen 30 procent. Ook het vierde kwart ging naar Aris met 11-17. En zo werd het een ruime overwinning.

Het was een wedstrijd die je wel tien keer terug wilt kijken. Het was een teamprestatie van formaat, de support en opleving telkens van de Aris-bank, iedereen die de wedstrijd van zijn leven speelde. De interactie tussen de spelers, staff en het publiek. Zo hoort basketbal te zijn. En dit is waar toe Aris in staat is. Een historische overwinning. 

Nu de zaak om komende zaterdag ook de punten te pakken in en tegen Amsterdam. 

19-25 / 20-25 / 11-19 / 11-17

Wedstrijd informatie

Datum : 23 maart 2019 19:30
Locatie : Martiniplaza
Seizoen : 2018-2019
Groningen 61
Aris Leeuwarden 76
Terug naar overzicht