Groningen - Aris Leeuwarden

Donar Groningen maatje te groot voor Aris Leeuwarden

Aris kon woensdagavond geen vuist maken tegen basketbal grootmacht Donar Groningen. In MartiniPlaza verloor het team van Aris coach Tony van den Bosch met 91-57.

Een stroef tweede- en derde kwart deed Aris Leeuwarden bij de competitiestart in Den Helder wankelen.  Na een ijzersterk gespeeld laatste kwart kon het team van Aris coach Tony van den Bosch alsnog de winst binnen harken. Voor een goed resultaat tegen basketbal grootmacht Donar Groningen, konden de Leeuwarder basketbal profs zich dan ook woensdagavond geen zwakke tien minuten veroorloven tegen FIBA Europa Cup deelnemer- en zevenvoudig landskampioen Donar Groningen.

Nog zonder de geblesseerde guard Johnny Williams, lag er ook woensdagavond veel druk op de schouders van Deividas Kumelis. Voor Aris spelers Bas Veenstra en Sjoerd de Jong was het een weerzien met het team van oud-Aris coach Erik Braal dat inmiddels al een druk wedstrijdprogramma achter de rug heeft en afgelopen zaterdag nog de Super Cup voor de derde maal wist te winnen.

Donar begon overdonderend en nam binnen twee minuten een 10-2 voorsprong. David Michaels liep bij een stand van 12-6 al tegen zijn tweede persoonlijke fout aan. Coach VDB haalde zijn spelers voor overleg naar de kant waarna Sjoerd Koopmans de plaats innam voor Michaels. Via de vrije worp lijn brachten Griffin Kinney en Nick Masterson de schade terug naar 20-12 en Masterson daarna met zijn specialiteit naar 20-15. Na een kwart spelen was de stand 25-17.

Nathaniel Musters maakte zijn opwachting met een lay-upje en ook de weer in het veld gekomen David Michaels sneed succesvol door de Groninger koek. Donar verslapte echter niet en na vier minuten in het tweede kwart moest Aris coach VDB nogmaals de puntjes op de i zetten bij een achterstand van 35-22. Na een 8-0 runnetje van Donar was het Griffin Kinney die met twee scores succes had. Dat bleven dan ook, naast een bommetje van Nick Masterson en een vrije worp van Bas Venstra, de enige wapenfeiten in een slordig gespeeld (22-12) tweede kwart. Ruststand: 47-29.

Het wedstrijdbeeld na rust veranderde weinig. Donar bleef de bovenliggende partij terwijl het schotpercentage bij de Leeuwarders (te lang) aan de lage kant bleef. In de twee vijf minuten kwam daar langzaamaan verbetering in. Met een kwart voor de boeg stond er 73-47 op het scorebord en was de wedstrijd gespeeld.

Na een slordig gespeeld laatste kwart van beide teams, bleef Aris uiteindelijk bespaart voor een century nederlaag bij de Groningers. Na de eindzoemer stond er een 91-57 (ingecalculeerde) nederlaag op het scorebord. Kwartstanden: 25-17, 22-12, 26-18, 18-10.

Zaterdag speelt Aris zijn eerste thuiswedstrijd om de knikkers. Dan komt concurrent Apollo Amsterdam naar het ongetwijfeld weer kolkende Kalverdome.

Wedstrijd informatie

Datum : 10 oktober 2018 19:30
Locatie : Martiniplaza (datum onder voorbehoud)
Seizoen : 2018-2019
Groningen 91
Aris Leeuwarden 57
Terug naar overzicht