Dordrecht - Aris Leeuwarden

Aris verliest na gelijke strijd van Dutch Windmills

Aris ging tegen nieuwkomer Dutch Windmills strijdend ten onder en verloor met 78-73. De Dordtenaren nestelen zich daarmee naast Donar Groningen op de tweede plaats achter koploper Landstede Zwolle.

Donderdagavond was het door Nederlandse- en Amerikaanse financiers gesponsord Dutch Windmills in Dordrecht de tegenstander van Aris Leeuwarden. Het team, onder leiding van oud NBA-speler Geert Hammink, is in haar eerste seizoen in de DBL-League prima gestart. Van de vijf tot nu toe gespeelde wedstrijden werden de laatste vier ontmoetingen gewonnen en staan gedeeld derde.

Aris had de lange reis naar Dordtrecht goed verteerd en schoot uit de startblokken. David Michaels opende met een bommetje, maar die gelijk wel weer onschadelijk werd gemakt door Dordts topschutter Shavon Coleman. Deividas Kumelis sneed even behendig door de Dordtse verdediging en zette de Leeuwarders op 9-11 voorsprong en Michaels daarna zijn tweede bom liet ontploffen naar 9-14. Nick Masterson zette het vizier daarna ook even op scherp en knalde Aris naar 9-17 en 11-22. Bennett Koch bepaalde de stand na een kwart spelen op 13-22.

Nick Masterson opende voor de Leeuwarders ook het tweede kwart die de wedstrijd tot dan volledig onder controle hadden. Na een slordige periode kwamen de Dordtenaren terug naar 22-30 en Aris coach Tony van den Bosch in een time out moest vluchten. Na een dunkje van Bennet Koch en een bom van Shavon Coleman was de spanning weer helemaal terug bij een stand van 30-34. Bij rust stond dat verschil nog steeds op het scorebord: 37-41. Een ontketende Nick Masterson stond op dat moment al op 18 pnt. gevolgd door David Michaels met 11 pnt. Beiden stonden de volle 20 minuten op de houten vloer. Nathaniel Musters bewees zijn waarde voor rust vanaf de bank met 6 rebounds en een lay-upje.

Wie anders dan David Michaels opende ook na rust voor de Leeuwarders waarna Roel van Overbeek weer voor de aansluiting zorgde (42-43) en er een periode volgde waarbij beide teams moeilijk tot scoren kwamen en coach Tony van den Bosch zijn spelers voor overleg andermaal naar de kant riep. Een door-dunkje van Koch zette Dutch Windmills echter op voorsprong (53-51) die weer teniet werd gedaan door Nick Masterson. Met nog een kwart te gaan lag de wedstrijd nog geheel open bij een stand van 57-57.

Deividas Kumelis mocht na een nerveuze start van het laatste kwart openen waarna zich een puntje-puntje wedstrijd ontspon. Aris kwam met Michaels (4) en Kinney (4) wel in de foutenlast. Sjoerd Koopmans liet een welkome bom ontploffen naar 63-66 maar Dutch Windmills heeft dan altijd Shavon Coleman (30 punten) nog die ook na 70-70 wel op scherp stond en met tien punten binnen drie minuten tijd zijn team naar 76-70 loodste met nog twee minuten te gaan. Nick Masterson knalde zijn puntentotaal nog naar 25 maar Aris kon verder geen potten meer breken en ging met 78-73 strijdend ten onder.

Zaterdag speelt Aris een uitwedstrijd tegen Feyenoord Rotterdam.

Wedstrijd informatie

Datum : 08 november 2018 20:00
Locatie : Sportboulevard
Seizoen : 2018-2019
Dordrecht 78
Aris Leeuwarden 73
Terug naar overzicht