Den Helder - Aris Leeuwarden

Aris komt teleurstellend voor de dag en verlies in Den Helder

Aris heeft de overwinning tegen Rotterdam geen goed vervolg gegeven. Het heeft in Den Helder nimmer echt aanspraak gemaakt op de overwinning. De hele wedstrijd werd er achter de feiten aan gelopen. Met één sterk kwart (de derde) win je geen wedstrijden. De eerde twee ontmoetingen wist Aris tegen de marinestad te winnen. Deze ging verloren met uiteiindelijk 76-66. 

Een must-win dat was deze wedstrijd. De strijd om plek zes. Den Helder wist de derde overwinning in 2019 te noteren en is met een sterke opmars bezig. Het staat vier punten los van Leeuwarden. Waardoor Aris genoodzaakt is om (helaas) ook naar beneden te kijken, het weet zich niet los te spelen van de onderste regionen. 

Aris kom nog wel op voorsprong. Van 4-2 wordt het uiteindelijk 15-11. Aris lijdt net als Den Helder enorm veel balverlies. Het is een ongelooflijk zenuwachtig potje basketbal. Korte, slechte aanvallen en verdedigend niet alert. Er wordt ook veel gemist aan beide kanten. Deze wedstrijd zal gewonnen worden op strijd, inzet en degene die het gelukkigst is achter de driepunterlijn. Want vanaf daar wil het maar niet lukken..

Het tweede kwart is wederom rommelig. Echter sluipt Aris steeds dichterbij en blijft goed in de wedstrijd. Nick Masterson weet het netje goed te vinden en trekt de Friezen langszij. Aris pakt de voorsprong in deze wedstrijd met 25-26. Maar daarna geeft Aris het volledig uit handen. Raar balverlies, een onsportieve fout en slechte aanvallen. Den Helder pakt een enorme run en loopt naar 43-33. Den Helder stuurt Aris met een geweldige klap naar de kleedkamer. 

Aris weet de rug te rechten en pakt het derde kwart (9-17). Met de steun van veel Aris aanhang lijkt Aris weer een vechtmachine te worden zoals dit team wel degelijk kan. Het loopt naar 52-50. De Friezen denken aan het scenario als de eerste wedstrijd. Kunnen ze deze wedstrijd opnieuw stelen? Aris mist alleen veel vanaf de vrijwe worplijn. Anders had Aris gewoon voor kunnen staan. 

Den Helder laat in het vierde kwart direct zien dat de ploeg in een betere vorm verkeert. Er sprint naar 62-55. Aris weet nog naar 62-59 te komen, maar daarna pakt Den Helder de touwtjes stevig in handen.

Aan Aris de taak om zich te richten op Leiden (woensdag) en Donar (zondag). Wanneer gaat dit team laten zien wat het echt in huis heeft? 

Wedstrijd informatie

Datum : 12 januari 2019 20:30
Locatie : Sportlaan
Seizoen : 2018-2019
Den Helder 76
Aris Leeuwarden 66
Terug naar overzicht