Den Bosch - Aris Leeuwarden

New Heroes Den Bosch versloeg donderdagavond Aris Leeuwarden met 79-59. Een uitslag die een ander beeld geeft dan het wedstrijdbeeld.  Een dramatisch derde kwart deed Aris de das om. Want bij rust stond Aris nog met 28-30 voor. Maar het derde kwart werd met 31-12 gewonnen, New Heroes scoorde in één kwart meer dan in de hele eerste helft. Aris kwam in het vierde kwart nog terug tot zeven, maar liet het daarna helemaal lopen. Het werd uiteindelijk een teleurstellende avond in de Maaspoort. 

Kinney opende de score. Het begin wat een rommelig eerste kwart beloofde te worden. Binnen een minuut had New Heroes coach Ivica Skelin al een technische fout aan de broek. Aris verdedigde als leeuwen, maar aanvallend lukte er helemaal niets. Simpele schoten werden niet afgemaakt. Na 0-4, pakte Den Bosch een 9-0 run. Craig O. pakte nog een driepunter mee en het eerste kwart eindigde in 17-12. 

Het tweede kwart wist Aris te winnen. Den Bosch wist geen antwoord te vinden op de verdediging van Aris. Vaak kwam Den Bosch tot moeilijke opties in het nood van de schotklok. Toch bleef Aris erg moeizaam scoren. Dit zou Aris later in de wedstrijd erg gaan opbreken. 

Griffin Kinney was deze wedstrijd niet af te stoppen. Als de refs hem iets beter gezind waren, had hij boven de dertig punten uitgekomen. Niemand van Den Bosch wist hem af te stoppen. Alles moest dus via inside scores. Want Nick Masterson, David Michaels en Darian Anderson kwamen gezamenlijk niet eens tot 25 punten. Zij werden niet gevonden of het vizier stond niet op scherp. 

In het derde kwart maakte New Heroes 7 (!) driepunters. De wedstrijd was dan ook gespeeld. Aangezien Aris het scorend niet op de rit kreeg, kon het er niet in meegaan. Aris kwam in het vierde kwart nog even terug, maar uiteindelijk werd het verschil weer twintig. Er was deze avond meer te halen in de Maaspoort.. 

17-12/11-18/31-12/20-17

Kinney 25, Anderson 11 

Wedstrijd informatie

Datum : 14 februari 2019 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2018-2019
Den Bosch 79
Aris Leeuwarden 59
Terug naar overzicht