Den Bosch - Aris Leeuwarden

Gehavend Aris Leeuwarden onderuit bij New Heroes Den Bosch

Zaterdagavond speelde Aris Leeuwarden in De Maaspoort Den Bosch tegen New Heroes. Op papier een heuse topper. New Heroes en Aris Leeuwarden speelden ieder vier competitiewedstrijden en wisten daarvan drie te winnen. Alleen tegen Donar Groningen moesten beide teams hun meerdere (nog) erkennen.

Met slechts acht spelers moest Aris coach Tony van den Bosch - van Bjorn de Vries werd onverwacht afscheid genomen en Johnny Williams is met een vervelende knieblessure nog enkele weken uitgeschakeld - de klus in het Brabantse klaren en het leek dan ook op voorhand een loodzware - zo niet onmogelijke - opgave de zestienvoudig landskampioen Den Bosch in eigen Maaspoort te verslaan. Afgelopen woensdag speelde New Heroes in de FIBA Europa Cup nog een wedstrijd in Israël tegen Ironi Ness Ziona en verloor nipt met 91-85. Grote vraag was dan ook of de Leeuwarders konden profiteren van ‘een eventueel pap in de benen’ bij de Bosschenaren die komende woensdag weer een Europa Cupwedstrijd moeten spelen. Stefan Wessels ontbrak bij de thuisploeg.

Na een misser van Keshun Sherrill voor New Heroes mocht hij met twee vrije worpen de score openen die gelijk werd gepareerd door een deze avond weer sterk acterende Griffin Kinney. De eerste minuten bleef het daarna stuivertje wisselen. Griffin Kinney zette de Leeuwarders na vijf minuten zelfs even op een kleine 10-11 voorsprong. Na een time-out van de Hongaarse NHDB-coach Ivica Skelin schakelden de Brabanders een tandje bij. Aris wist alleen via de vrije worplijn aansluiting te houden waarna ook Deividas Kumelis met een lay-upje het netje ging vinden. New Heroes nam na tien minuten een voorsprong van 23-16.

Den Bosch trapte het gaspedaal nog weer even extra in en liep weg naar 38-22. Alleen Griffin Kinney kon daar met een bommetje, een lay-upje plus bonus iets tegenoverstellen. Langzaam kwam de schutterij bij Aris weer in stelling, maar was te gering voor een 54-33 ruststand. International Nick Oudendag (15 pnt.) was bij New Heroes onder de borden een ware plaag voor de Leeuwarders naast een veel te laag schotpercentage voor het team van VDB.

Na een 10-0 run van New Heroes liet Nick Masterson zijn eerste bommetje ontploffen en zich daarmee loswerkte van de straffe verdediging tot dan toe. Het werd beloond met een 10-0 run voor de Leeuwarders naar 67-48. David Michaels knalde het verschil naar weer een draaglijke 67-51 maar met nog een kwart te gaan was dat weer opgelopen naar 73-55. Het derde kwart werd met 19-22 gewonnen.

Met vier fouten voor Kumelis, Michaels en Musters werd er ‘softer’ verdedigd en dat gaf New Heroes de gelegenheid het gaspedaal nog even in te trappen en kreeg de century in beeld (91-57) met nog vijf minuten te gaan. Dat bleef de Leeuwarders bespaart. Aris verloor uiteindelijk met 97-67. Voor Aris kwamen Griffin Kinney (18), David Michaels (17), Nick Masterson (16) en Kumelis (10) in de dubbele cijfers.

Volgende week zaterdag speelt Aris Leeuwarden in eigen Kalverdome tegen de ongeslagen koploper Landstede Zwolle. Wellicht gaat dan de door Aris nieuw aangetrokken 23-jarige small forward Leo Eltink zijn debuut maken voor de Leeuwarders.

Wedstrijd informatie

Datum : 27 oktober 2018 20:00
Locatie : De Maaspoort
Seizoen : 2018-2019
Den Bosch 97
Aris Leeuwarden 67
Terug naar overzicht