Aris (oefen)- Essen

Aris Leeuwarden maakte gisteravond reclame voor haar fans. In een prima wedstrijd werd het Duitse Essen dik verslagen (106-73).

Naast de dikke uitslag was met name het verfrissende teambasketbal iets waar coach Tony van den Bosch “mee verder kan”. Vanaf de start was Aris Leeuwarden de bovenliggende partij. Het was in de eerste tien minuten met name Nick Masterson dit het vizier op scherp had. Na het eerste kwart (33-17) had de schutter als vijf bommen door de basket gejaagd, hij eindigde met 9 uit 11 en 29 punten.

Het was echter niet alleen de shooting guard, die de aandacht van de fans kreeg. Het hele team speelde top. Na veertig minuten hadden alle negen beschikbare spelers ruim op het veld gestaan en hun aandeel in het spel en score gehad.

Het was daarom smullen voor de fans, die ongetwijfeld ook de eerste competitiewedstrijden weer op de tribune gaan zitten.

Dinsdagavond wacht Aris Leeuwarden een tegenstander van heel ander kaliber. Dan reist het team af naar Bremerhaven, een team dat uitkomt in de sterke Bundesliga. Woensdag kunnen de fans afreizen naar Drachten waar het om 19.30 uur speelt tegen BV Groningen.    

Wedstrijd informatie

Datum : 15 september 2018 17:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 106
ETB Essen 73
Terug naar overzicht