Aris Leeuwarden - Zwolle (play-offs)

Einde seizoen voor Aris 

Aris wist er gisteravond geen derde wedstrijd uit te slepen. Aris kwam in de tweede helft flink te kort tegen Zwolle. In een goed gevuld Kalverdijkje betekende dit een toch teleurstellende afsluiting het seizoen. Het werd uiteindelijk 72-100.

Het eerste kwart was zoals basketbal in de play-offs behoort te zijn. Fysiek basketbal, scheidsrechters die weinig calls maken en teams die de scores voortdurend afwisslen. Dit alles in een sfeervolle goedgevulde hal. Met twee driepunters en een dunk was dit het kwart van onder meer Craig O. Echter had Aris in dit kwart al een paar keer dom balverlies, Zwolle strafte dit genadeloos af. 22-24. 

Het tweede kwart kwam Zwolle beter in de wedstrijd. Aris had het enorm lastig met de goed verdedigende Zwollenaren. En wist driemaal bij een baliname de bal niet in de handen van een Aris-speler te krijgen. Zwolle voerde de druk op. Aris kwam de eerste helft tot 14 turnovers en gaf hier de wedstrijd eigenlijk al uit handen. Het nam geen goede beslissingen in de aanval. Van te vroege en geforceerde schoten maakte Zwolle gebruik. In plaats van tot vijf punten te komen, gaf Aris dit weg en Zwolle sprintte naar negen. Maar met negen verschil, er was nog niks gespeeld. Het kon nog steeds.. 

In het derde kwart liet Zwolle zien deze serie graag in twee wedstrijd af te willen ronden. Zwolle maakte een 0-15 run. En Aris deed er langer dan vier minuten over om tot de eerste score te komen. Het publiek in het Kalverdijkje werd stil. In het vierde kwart liet Anne van Dijk iedereen nog spelen. De spelers en het publiek werden bedankt. Op naar volgend seizoen! 

Q1 Q2 Q3 Q4
22-24 14-21 7-28 29-27

Wedstrijd informatie

Datum : 02 mei 2019 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 72
Zwolle 100
Terug naar overzicht