Aris Leeuwarden - Zwolle

Aris helaas vroegtijdig uit de beker

Helaas lootte Aris met Landstede Basketbal Zwolle een zeer sterke tegenstander. Aangezien het eerste treffen voor de competitie met ruime cijfers (59-105) werd verloren, was het zaak om de doordeweekse avond iets recht te zetten. Ook maakte Craig O. zijn debuut en liet meteen van zich spreken met een tweetal denderdunks. 

Aris begon erg moeizaam aan de wedstrijd. Zwolle begon voortvarend en scoorde erg gemakkelijk. Het stond binnen no-time 4-14. Echter kregen Nick Masterson en Deividas Kumelis het op de heupen en maakte Aris een 15-0 run. Er lagen volop kansen om de marge te vergroten, Aris liet deze echter naast zich liggen. Van het feit dat Zwolle snel in de teamfoutenlast zat, maakte Aris te weinig gebruik. 

Wat volgde was het moeizaam scoren aan Aris zijde, Landstede Zwolle kroop langzaam maar zeker verder weg. Bij rust was het verschil 10 punten. In de tweede helft kon Aris niet echt meer aanhaken en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Positief om te melden is dat er maar liefst 22 punten vanaf de bank werden gemaakt. Een teken dat de coaches Tony van den Bosch en Anne van Dijk over een steeds grotere rotatie kunnen beschikken. En dat het team groeiende is. Samen met Darian Anderson, de nieuwe point guard, kan Aris weer echt naar boven kijken. Zondag nog op bezoek bij Zwolle en na de feestdagen wachten de belangrijke thuiswedstrijden op 3 en 5 januari tegen Dordrecht en Rotterdam. 

Wedstrijd informatie

Datum : 18 december 2018 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 68
Zwolle (beker) 89
Terug naar overzicht