Aris Leeuwarden - Zwolle

Aris maakt het Zwolle lastig

Het was alweer een maand geleden dat Aris voor het laatst een thuiswedstrijd speelde. Toen werd er gewonnen tegen Weert. Na een rustperiode stond Zwolle op het programma. Gezien eerdere uitslagen en de vorm van Zwolle een lastig affiche. Maar Aris knokte voor wat het waard was en wist het Zwolle heel lang heel lastig te maken, het stond zelfs voor bij rust. Helaas was het derde kwart niet goed genoeg. Zwolle ging er met de winst vandoor. Het werd 71-78.

Aris kwam in de beginfase maar moeilijk tot scoren. Aris liep achter de feiten aan en had het verdedigend niet op orde. Nick Masterson werd ingeruild voor Sjoerd Koopmans en met Darian Anderson als aanjager, met het mes tussen de tanden, zette Aris de achtervolging in. Van een achterstand van al vijftien punten werd het na een kwart te spelen 18-26. 

26 punten in een kwart tegen is teveel. Dus daar ging aan gesleuteld worden, de defence werd strakker neergezet. De spelers van Aris vochten als leeuwen en kreeg daarmee het publiek op de banken. Dit is wat men in Leeuwarden wil zien; strijd, strijd en nog eens strijd. Aris kroop dichterbij, het werd 33-33. Door onder meer drietjes van Anderson en Craig O. Het is dat Aris een aantal vrije worpen niet wist te benutten, anders was de voorsprong groter geweest. De ploegen gingen de rust in met 38-36. 

Zwolle liet even zien waarom het een ploeg van formaat is. Het maakte een 2-16 run. Maar met Kinney ging Aris de achtervolging in. Hij ging later met een enkelblessure van het veld. Aris knokte zich wederom terug en ging het laatste kwart in met 48-57. Er kon nog van alles gebeuren. Een stunt werd het helaas niet, Aris kwam nog even dichterbij. Maar telkens wist Zwolle in de tegenstoot genadeloos toe te slaan.

Met een 71-78 nederlaag kon de ploeg leven, het had er alles aangedaan. Getuige de 25 punten van de bank, onderstreept maar weer dat Aris over een brede selectie beschikt. Het kan, ook gezien de overwinning tegen Donar, de top vier ploegen het zeer lastig maken. De komende periode is een zeer belangrijke voor de plaatsing voor de play-offs. Komende woensdag komt Dordrecht op bezoek, daarna reist het team af naar Rotterdam voor de kraker tegen Feyenoord en dinsdag 19 maart komt Den Helder op bezoek. Oftewel een zeer belangrijke maand met veel leuke en spannende wedstrijden! 

18-26 / 20-10 / 10-21 / 23-21

David Michaels 21, Griffin Kinney 12, Darian Anderson 10, Craig O. 10.

Wedstrijd informatie

Datum : 02 maart 2019 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 71
Zwolle 78
Terug naar overzicht