Aris Leeuwarden - Zwolle

Aris krijgt pak slaag van koploper Landstede

Aris Leeuwarden ontving zaterdagavond in eigen Kalverdome de ongeslagen koploper van de DBL-competitie Landstede Zwolle. Aris kwam er niet aan te pas en verloor met 59-105.

Door een langdurige blessure van Johnny Williams, en enige personele problemen binnen de selectie van Aris coach Tony van den Bosch – van Bjorn de Vries werd al na een paar weken afscheid genomen - werd er roofbouw gepleegd op ‘de starting five’. Dat eiste zijn tol en in allerhaast werden twee spelers aangetrokken. De 20-jarige point guard Tijme van Dijk en de 23-jarige forward Leonardo Eltink kwamen de selectie afgelopen week verbreden.

Aris Leeuwarden zat zaterdagavond tegen de koploper Landstede Zwolle geen moment in de wedstrijd en kreeg een zware nederlaag te incasseren. Bas Veenstra mocht de score vanaf de vrije worplijn nog wel voor de Friezen openen, maar daarna was het alleen maar Landstede wat de klok sloeg. Een fenomenaal spelende Canadees Kaza Kajami-Keane gaf met een lay-upje het startsein voor een heerlijk avondje voor de Hanzestad bewoners. Een 0-13 run volgde alvorens Deividas Kumelis iets voor het thuisteam liet noteren. Beide nieuwkomers Tijme van Dijk en Leo Eltink werden nog door coach Van den Bosch gebracht maar ook zij konden geen potten voor de thuisploeg breken. Duidelijk op dat moment was al wel dat koploper Landstede deze avond geen enkel mededogen had met de thuisploeg. Trapten voortdurend het gaspedaal volledig in en stonden na een kwart spelen al op 11-21 voorsprong. Waar het schotpercentage bij het thuisspelende team van coach Tony van den Bosch veel te laag bleef, brak in het tweede kwart een waar drie punt (5) bombardement los bij de Zwollenaren en waarbij het laatste restjes hoop in de bodem verdween. David Michaels (18 pnt.), niet geheel okselfris (rug) en alleen op de vrijdag meegetraind, pareerde dat nog wel met drie bommetjes, maar Landstede was weg en bleef weg. Wie anders dan de Canadees Kajami-Keane, opgenomen in de WK selectie voor Canada, knalde zijn team over de vijftig punten. bij rust stond al 29-52 op het scorebord.

Na rust zette Noah Dahlman voor Landstede de turbo er nogmaals op en was er voor Aris geen houden meer aan. De ‘neutrale’ toeschouwers konden enkel nog genieten van een Zwolle showtje met als hoogtepunt een messcherpe aanval na anderhalve minuut die door de Canadees subliem werd afgerond. Het gat werd daarna alsmaar groter en groter en met nog een kwart te gaan was de stand 43-82. In de laatste tien minuten bombardeerden de Zwollenaren er nogmaals stevig op los en stond er een ‘vernederende maar ingecalculeerde’ 59-105 nederlaag op het scorebord.

Aris coach van den Bosch: “Het was een normale wedstrijd in die zin dat Zwolle de volle veertig minuten keihard heeft doorgewerkt en dat wij niet de wapens hadden hen te verslaan. We moeten lessen trekken uit deze wedstrijd. We moeten veel agressiever verdedigen en laten veel te veel toe en dat wij de situatie met de guard positie (red.: de langdurige blessure van Johnny Williams) moeten oplossen. Dat is ons grote probleem maar dat is een medisch probleem en kan ik weinig of niets tegen doen. We komen nooit tot tien spelers op de training dat is ook een probleem maar ik zoek geen excuus”. Als afsluiting had de Aris coach nog een welgemeend compliment voor tegenstander Landstede Zwolle: “dit is de kampioenen ploeg”.

Wedstrijd informatie

Datum : 03 november 2018 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 59
Zwolle 105
Terug naar overzicht