Aris Leeuwarden - Weert

Aris wint ruim van Weert

Het was de avond van het debuut van de LED-boarding in het Kalverdijkje. Een volgende stap in de verdere professionalisering, daarnaast moest er sportief ook gepresteerd worden deze avond. Namelijk, het moest hoe dan ook winnen van Basketball Academie Limburg. Waar het eerder in Weert volledig mis ging, gaf Aris deze avond nimmer de touwtjes uit handen. Het boekte, weliswaar een slordige, een heerlijjke overwinning: 72-53. 

In de Dutch Basketball League verliest de top vier dit seizoen veel meer punten dan voorgaande jaren, de oppermachtige status van Donar lijkt (tijdelijk?) verdwenen. Het verloor thuis van Zwolle. Maar ook Den Bosch ging op zaterdagmiddag onderuit in Amsterdam. De hoofdstedelingen lijken, ook na de overwinning van vorige week op Aris, de ploeg op de rit te hebben. Den Helder heeft zicht goed versterkt met Leon Williams. En treft op de zondag Dordrecht. Betekent dat het ook spannend wordt bij de plaatsen zes tot en met negen voor een goede uitgangspositie in de play-offs. Weert lijkt hiervoor definitief afgehaakt. 

Dat Basketball Academie Limburg een lastige ploeg is om tegen spelen, bleek ook deze avond. Voordeel was wel dat Tony Washington na de blessureleed zichtbaar nog niet in goede doen was. De ploeg uit Weert is een jonge ploeg, dat heel onbevangen speelt. Aris ging bij tijd en wijlen mee in het onrustige, onstuimige spel. Daardoor leek het bij vlagen wat chaotisch. Maar de ploeg verdedigende met het mes tussen de tanden en dwong Weert daarmee tot het maken van veel balverlies. 

Aris kwam deze avond moeizaam tot scoren. Weert zochtveelvuldig de driepunter. Door het goede verdedigen van Aris kwamen de Limburgers vaak tot slechte schoten, maar wisten toch drie keer de drie te vinden. Van 7-12, ging het naar 22-17. Het tweede kwart was net als het eerste kwart wat rommelig, fast-breaks werden niet goed uitgespeeld. En veelvuldig werd er (te snel) gekozen voor het afstandschot, terwijl Griffin Kinney de man in vorm is. De emoties liepen in het tweede kwart hoog op, dit resulteerde in een technische fout voor BAL-coach Radenko Varagic. Aris ging de rust in met 35-25. 

Nick Masterson liet weer zien dat hij een schutter van formaat is, maar ook Craig O. was loepzuiver vanaf de driepunter. Zelfs Griffin Kinney liet ook zien dat het ook met een paar stappen naar achter dreigend en dodelijk kan zijn. Aris won dit kwart ruim (21-11), en het liep uit naar 58-36. 

Zoals verwacht mocht worden kwam de overwinning nimmer meer in gevaar. Noah Groen en Tijme van Dijk mochten ook hun minuten maken en sleepten volwassen de overwinning binnen. Er wacht nu een rustige maand, met geen thuiswedstrijden. Aris mag twee keer in de bus naar Leiden en Den Bosch. Ook daar mag het laten zien dat er van de top vier best punten af te snoepen zijn.. 

(22-17, 13-8, 21-11, 16-17)

Griffin Kinney 18, Darian Anderson 14, Nick Masterson 13, Craig O. 11, David Michaels 10. 

 

Wedstrijd informatie

Datum : 02 februari 2019 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 72
Weert 53
Terug naar overzicht