Aris Leeuwarden - Weert

Moeizame zege Aris Leeuwarden tegen BAL Weert

Aris Leeuwarden wist zaterdagavond zijn derde zege (van de tot nu toe vier gespeelde wedstrijden) van deze competitie moeizaam over de eindstreep te trekken. De wedstijd tegen BAL Weert werd pas in het laatste kwart beslist.

De wedstrijd kwam zaterdagavond in eigen Kalverdome moeizaam op gang. Aris coach Tony van den Bosch: “We zijn zo goed niet als de meeste mensen wel denken. We zijn eerst en vooral onbemand en komen twee spelers te kort en BAL heeft goede repliek gegeven zowel tegen Amsterdam en tegen Leiden”. De als altijd hardwerkende David Michaels opende het bal voor de Leeuwarders met een vlammend bommetje na eerst een rebound te hebben gepakt. Daarnaast werd het slordig en leek de Amerikaan verder teveel met het spel van zijn medespelers bezig te zijn. Coach Tony van den Bosch: “Hij liet het niet afweten, maar was te veel met de rest bezig en in discussie. Maar Dave is een team player voor mij en kan hem op drie verschillende posities inbrengen. Hij heeft op één moeten spelen, op vier moeten spelen en op drie moeten spelen en vier verschillende type spelers moeten verdedigen”.

De eerste tien minuten bleef het een puntje-puntje wedestrijd. Zonder hoogtepunten sleepten beide teams zich naar 17-17. Het tweede kwart werd een herhaling van zetten. Aris speelde niet goed en had last van de felle verdediging van de jonge ploeg uit Limburg die daarnaast de nodige weerbaarheid toonde. Vooral van afstand schoten de Limburgers (Amer Banda (2), Ivan Simic en Frank Adriaans) de eerste helft met scherp tegenover slechts een voor de Friezen. Aris topschutter Nick Masterson stond de eerste twintig minuten droog. Werd hard verdedigd en hield in de onderlinge gevechten nog net zijn kleren heel. Zijn eerste score bracht het Aris team wel naast BAL Weert, maar de Amerikaan had zijn kruid bewaart tot na de pauze. Noah Groen mocht als stand-in voor Deividas Kumelis de laatste drie minuten voor rust volmaken die met een stand van 33-34 voor de Limburgers inging.

In het derde kwart werden aan beide kanten de luiken opengezet.  Na vijf minuten speeltijd was er weer volledig evenwicht bij een stand van 46-46, nadat de Limburgers als een razende uit de kleedkamers waren gekomen en even op 33-41 en 37-46 voorsprong hadden gestaan. Coach Tony van den Bosch: “De overschakeling naar zone hebben ze bij Bal slecht verteerd en wij waren in een mum van tijd nabij”. Op dat moment nam Aris schutter Nick Masterson (25 wedstrijdpunten) zijn verantwoordelijkheid nadat Deividas Kumelis (14 pnt. 8 rebounds en8 assists) met een bom de aansluiting bewerkstelligde. Nick Masterson en de weer uiterst belangrijke Griffin Kinney (17 pnt en 7 rebounds) wezen het Aris team daarna de weg. Met nog een kwart te gaan was er nog wel steeds een minimale 61-59 voorsprong. Het laatste kwart bleef rommelig, Aris bleef echter aan de goede kant van de score maar kon deze niet echt uitbreiden.

Coach Tony van den Bosch: “Dat team hebben wij ook niet. Dat kunnen wij ook niet uitbreiden. Wij zijn gelukkig met tien punten tegen Bal en met 25 puntenverlies tegen Den Bosch. Het team is verder ok maar ik kom spelers te kort”. Deividas Kumelis mocht met een bommetje de 75-65 op het bord zetten waarna Nini Gorissen en Daan Rosenmuller de nederlaag voor BAL Weert een draaglijker aanzien gaven: 75-69.

Wegens Europa Cup perikelen van ZZ Leiden wordt de wedstrijd ZZ Leiden tegen Aris Leeuwarden, die voor woensdag 25 oktober op het programma stond, verschoven naar een latere datum. Het team van Aris coach Tony van den Bosch speelt volgende week zaterdag een uitwedstrijd tegen New Heroes Den Bosch. Europa Cup deelnemer New Heroes verpulverde (91-58) in zijn eerste poulewedstrijd afgelopen woensdag BK Pardubice uit Tsjechië.

Wedstrijd informatie

Datum : 20 oktober 2018 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 75
Weert 69
Terug naar overzicht