Aris Leeuwarden - Rotterdam

Aris stelt teleur in laatste competitiewedstrijd

Op deze zondagmiddag was er maar één ploeg die wilde winnen. En dat waren de bezoekers uit Rotterdam. Zeven weken geleden won Aris in Rotterdam nog met 57-103, de grootste uitoverwinning de historie. De Rotterdammers stonden vandaag anders op het parkert, een team dat wilde winnen en met een goed gevoel de play-offs in gaan. Aris wist de zevende plek wel te behouden en daarmee is het vizier direct gericht op dinsdag en donderdag. De kwart-finale van de play-offs tegen Zwolle. 

En wie weet, een slechte generale is een.... Want Aris heeft bewezen dat de wedstrijd van gister geen beeld geeft voor de wedstrijd van morgen. Want de wedstrijden tegen Amsterdam en Donar, die kunnen als voorbeeld gebruikt worden. Vorige week wist Zwolle de overwinning nog nipt te stelen, voor dinsdag zijn de messen weer geslepen. Vorig jaar wist Aris er ook drie wedstrijden uit te slepen (toen tegen het sterke Leiden), kunnen we dit keer wel voor sensatie zorgen in de play-offs? 

Nick Masterson speelde deze wedstrijd niet mee en ook David Michaels en Deividas Kumelis hadden last van pijntjes. Geen excuus, maar wel een smallere rotatie voor de coach Anne van Dijk. Sjoerd Koopmans, maar ook Tijme van Dijk, maken een sterke groei door en laten zien prima in de rotatie mee te kunnen. Aris wist deze wedstrijd maar 1 kwart te winnen, en dat was de laatste (23-21). 

Na afloop van de wedstrijd was er aandacht voor de drie vertrekkende bestuursleden Johan Meijer, Gert Schurer en Paul de Jong. Wethouder Hilde Tjeerdema zette deze drie heren in het zonnetje. En sprak haar dank en bewondering uit voor de enorme inzet, bijzondere verdiensten en passie in al die jaren van deze drie heren voor de mooie club Aris Leeuwarden. 

 

 

Wedstrijd informatie

Datum : 28 april 2019 16:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 75
Rotterdam 100
Terug naar overzicht