Aris Leeuwarden - Rotterdam

Energiek Aris zet met spektakelstuk publiek op de banken

Afgelopen donderdag lukt het net niet. Maar wat er zaterdag in het Kalverdijkje gebeurde zette het publiek op de banken. Een strijdend Aris, het regende driepunters en een lange tijd een jagend Aris met een erop en erover 4e kwart (17-6). Een aantal cijfers... 14 drietjes, 100% vrije worpen (14 uit 14) en 46 rebounds. Ja, dan verdien je het ook om te winnen. Het werd 90-79. . 

Er was alles aan gelegen om deze wedstrijd te winnen en daarmee de negatieve spiraal te doorbreken. Het was tijd om de trainingsarbeid en de grote rotatie te verzilveren. Rotterdam was ook gebrand om te winnen, eerder die week werd er verloren van Weert. 

Aris kwam sterk uit de startblokken. Nick Masterson liet wederom zien een topschutter te zijn. Aris pakte de 10-2 voorsprong. Echter heeft Rotterdam (ook) een klasbak in huis. Een speler waarvan je altijd 1 in je team wilt hebben. Zijn naam; Trevor Setty. Hij maakt met 17 punten gehakt van de voorsprong van Aris, Rotterdam maakt een 0-10 run en Aris kijkt na tien minuten tegen een 19-26 achterstand aan. 

Doordat Griffin snel tegen zijn derde fout aanloopt, maakt Musters veel minuten. En hij deed dat met verve. Sleurend, trekkend, reboundend is hij een plaag voor Rotterdam. Darian Anderson liet zien ook een echte meerwaarde te zijn voor dit team. David Micheals verdedigde in het tweede kwart Setty met ongekend veel energie en Setty werd volledig lamgelegd en wist nauwelijks meer tot scoren te komen. Jeroen van der List liet zien nog steeds over een prachtig schot te beschikken en bepaalde de russtand. 36-40. 

Dat het ergens om ging lieten beide ploegen wel zien. De energie spatte van het parket. De spelers van Aris doken op elke bal, doken over de reclame borden heen en verdedigden alsof hun leven ervan af hing. Dit wil men graag in Leeuwarden zien. In helaas een matig gevuld Kalverdijkje wisten de toeschouwers een sfeer te creëren waardoor Rotterdam tegen zes man ging spelen. De emoties liepen hoog op, Setty ging eraf met een D-fout. 

Het was onder meer Craig O. met vier uit vier driepunters die een belangrijk aandeel had in de erop en erover in het vierde kwart. Met een 10-0 run liet Aris zien dat de punten toch echt in Leeuwarden blijven. Aris mag volgende week bewijzen dat dit het niveau is dat deze ploeg kan brengen. Alleen de winst in Den Helder telt. Op naar een mooie tweede seizoenshelft! 

Wedstrijd informatie

Datum : 05 januari 2019 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 90
Rotterdam 79
Terug naar overzicht