Aris Leeuwarden - Leiden

Aris komt er niet aan te pas

Een stunt zat er vanavond niet in. De eerste wedstrijd onder hoofdcoach Anne van Dijk ging tegen ZZ Leiden verloren. Leiden, dé kampioenskandidaat, liet zien op alle vlakken op dit moment beter te zijn. Aris kwam er niet aan te pas. Want Leiden liet direct in het eerste kwart zien dat het vanavond in het Kalverdijkje geen puntenverlies wilde lijden. Het eerste kwart ging met 13-31 ruim naar Leiden en de wedstrijd was toen tegen dit Leiden eigenlijk al gespeeld. 

Aris beet zich in het tweede kwart van zich af. Het pakte een 9-0 run. Het leek even met 22-33 weer een wedstrijd te worden. Maar altijd was weer het antwoord van Leiden. Aris, dat zichtbaar sneller ging spelen, was bij tijd en wijlen slordig en liet kansen op scores liggen. Waar Aris onnodig de bal verspeelde, strafte Leiden dit genadeloos af. Maar bij vlagen leuk basketbal spelen is niet genoeg. Aris ging met een 31-48 achterstand de rust in. De aansluiting was dus weer weg.

Mocht Aris het publiek en zichzelf deze avond nog wat willen geven, dan was het zaak om er in het derde kwart er te staan. Dit gebeurde echter niet. Aris kwam dit kwart vijf minuten lang achterelkaar niet tot scoren. Leiden maakte een 2-20. En het publiek op de banken keek naar het scorebord en vreesde een verschrikkelijke grote nederlaag. Het derde kwart eindige met 46-80.

Leiden kwam in het vierde kwart gelukkig niet tot de 30+ punten, het kwam maar tot twaalf punten. De schade bleef daardoor beperkt. Aris mocht er 23 punten tegenover zetten. Het werd uiteindelijk 69-92.

Met Den Bosch, Zwolle en Rotterdam nog voor de boeg, heeft het team van Anne van Dijk nog even om de ploeg weer op de rails krijgen voor de Play-Offs. 

Aanstaande woensdag de volgende thuiswedstrijd. Dan komt New Heroes Den Bosch op bezoek in het Kalverdijkje. 

Q1 Q2 Q3 Q4
13-31 18-17 15-32 23-12

 

 

Wedstrijd informatie

Datum : 13 april 2019 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 69
Leiden 92
Terug naar overzicht