Aris Leeuwarden - Leiden

LEEUWARDEN, 8 december 2018 - Zorg en Zekerheid Leiden heeft zonder Maurice Watson in Leeuwarden een regelmatige zege geboekt. Aris Leeuwarden werd met 81-95 afgetroefd. Nick Masterson (31 punten) en Darius Thompson (27 punten) maakten de meeste punten.

De mannen uit de Sleutelstad hadden zich overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van de FIBA Europa Cup en spelen aanstaande woensdag weer Europees in Denemarken. Van de negen gespeelde DBL-ontmoetingen, won het team van coach Rolf Franke er dit seizoen acht. Aris Leeuwarden wist van zijn laatste acht gespeelde ontmoetingen er slechts één in winst om te zetten.

Maar met in het achterhoofd het gegeven dat het in het Kalverdome nog wel eens kan spoken - afgelopen seizoen wist Aris in de play-off in eigen huis nog van Zorg en Zekerheid Leiden te winnen -, en met een weer herstelde guard Johnny Williams weer in de gelederen, was er toch enige hoop op een goed resultaat bij de Friezen. In competitieverband was het dit seizoen het eerste treffen tussen beide teams. Wegens Europese verplichtingen van Zorg en Zekerheid Leiden, met twee Orange Lions (Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi) in de gelederen, werd de eerder vastgestelde ontmoeting verschoven naar januari.

De basketballiefhebbers in het ruim gevulde Kalverdome zullen tevreden naar huis zijn teruggekeerd na de wedstrijd van Aris Leeuwarden tegen Zorg en Zekerheid Leiden, dat zonder zijn guard Maurice Watson Jr. speelde. De basketbalkenners krabden zich achter de oren na de valse start van de Leeuwarders, waarbij de wedstrijd al na drie minuten bij een achterstand van 2-14 gespeeld was. De geschrokken coach Tony van den Bosch riep zijn spelers op dat moment naar de kant. Onder eigen bord was het in eigen huis open huis en het team moest weer bij de les worden gebracht. Nick Masterson pakte de draad bij de thuisclub op en bracht het verschil terug naar 13-20, maar een 0-9 run van Zorg en Zekerheid Leiden zette de Sleutelstad bewoners na een kwart spelen op 15-29.

Daarna werd het een wedstrijd waarbij beide teams het kanonnenvuur op scherp zetten en kon het publiek genieten van een gelijk opgaande wedstrijd met hoogstandjes maar ook veel fouten. Het verschil liep nog even op naar 17 punten in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden, waarna rots in de branding David Michaels een bombardement losliet naar 36-43. Een aantal slordige momenten bij de thuisclub werden daarna keihard afgestraft door Leiden. Twee bommen van Clayton Vette, een dunk van Mohammed Kherrazi aangevuld met twee scores van uitblinker Darius Thompson (40 minuten speeltijd, 27 punten en 13 assists) deed beide teams rusten bij een stand van 38-55.

Na rust rechtte Aris Leeuwarden nog eenmaal de rug. Thomspon knalde zijn team nog wel even boven de 20 punten (42-63) verschil, maar Aris wist zich daarna knap te herstellen. Masterson wierp nog even een bommetje af, waarna de in het veld gekomen Nathaniel Musters zich liet gelden met een rebound gevolgd door een spetterende dunk. Kenneth Simms scoorde voor de Leidenaren 10 punten op rij, maar met een kwart te gaan lagen er nog steeds wel mogelijkheden voor Aris Leeuwarden. Aris won het derde kwart met 23-20, de stand werd daardoor 61-75.

Musters opende het laatste kwart met zijn tweede dunk, waarna Masterson (31 punten) zijn schutterskwaliteiten maar weer eens toonde en het verschil terugbracht naar 9 punten (72-81). Maar die dekselse Thompson stak daarna een spaak in het wiel bij de Leeuwarders. Onder impulsen van Johnny Williams probeerde het thuisteam nog wel met een paar hoogstandjes de bakens te verzetten, maar Zorg en Zekerheid Leiden ging er uiteindelijk met de verdiende 81-95 winst vandoor.

Bron: www.basketballleague.nl 

 

Wedstrijd informatie

Datum : 08 december 2018 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 81
Leiden 95
Terug naar overzicht