Aris Leeuwarden - Dordrecht

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Wat een mooie start van het nieuwe jaar beloofde te worden, met een propvolle businessclub wegens de lancering van de nieuwe campagne van Jeugdfonds Sport & Cultuur, veranderde in een toch teleurstellende avond.  Aris wist het nieuwe jaar niet te starten met een overwinning. Net als de heenwedstrijd in Dordrecht werd er (nipt) verloren. Net als in Dordrecht lagen in er volop kansen om de overwinning te pakken. Het was bij tijd en wijlen gatenkaas in de verdediging en aanvallend chaotisch. De 0-15 rust na run bleek de mokerslag te zijn. Het werd 74-80.

Dit was de eerste van twee belangrijke wedstrijden in een korte periode, komende zaterdag komt Feyenoord Basketball op bezoek. Alle zaak om dan wel de winst te pakken. Rotterdam zal wel tot het bot gemotiveerd zijn, immers zij verloren deze avond in de eigen hal van Weert. 

Ook was dit de avond met het debuut van Darian Anderson. Met 23 minuten maakte hij 5 punten en 5 assist. Voor Tony van den Bosch was het nog even zoeken naar de juiste samenstelling. Ook omdat de bank deze wedstrijd goed van zich liet spreken. Met eerder de komst al van Craig O. hebben de coaches van Aris een ruime keuze. 

Dordrecht begon sterk aan de wedstrijd. Het scoorde gemakkelijker dan Aris. Van 11-11, ging het naar 15-26 met een buzzerbeater van Dordrecht. De sterk spelende David Micheals en Griffin Kinney speelden beide wederom een geweldige wedstrijd. Veel scores moesten van hen komen. Nick Masterson is duidelijk op zoek naar het juiste ritme. Desondanks schoot hij deze wedstrijd wel gewoon 3 uit 5 driepunters.

Na rust startte Tony van den Bosch met zijn starting-five. Achteraf gezien een foutieve keuze. Dordrecht maakte een 0-15 run en het Kalverdijkje werd akelig stil. Toch kroop Aris weer wat dichterbij en met een achtestand van tien, met nog een kwart te spelen was er nog van alles mogelijk. Echter zat Kinney wel in de foutenlast en Musters was deze avond ongelukkig met het vinden van het netje. 

Dordrecht liet dee wedstrijd niet meer uit de handen glippen. Sjoerd Koopmans liet, net als in Zwolle, van zich spreken met zes punten op rij. Voor Tony van den Bosch en Anne van Dijk de taak om de spelers voor zaterdag op scherp te krijgen. En een einde te maken aan de reeks van verloren wedstrijden. 

Wedstrijd informatie

Datum : 03 januari 2019 20:00
Locatie : Kalvedijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 74
Dordrecht 80
Terug naar overzicht