Aris Leeuwarden - Dordrecht

Aris komt te laat op stoom

In eerdere ontmoetingen kwam Aris net als op deze woensdagavond net iets te kort tegen Dordrecht. Eerder werd er verloren met zes, vijf en dit keer één punt verschil. In deze spannende fase, waar het draait om de plaatsing voor play-offs, laat Aris dure punten liggen. Waar het een paar dagen eerder tegen Zwolle (ook) liet zien prima te kunnen spelen tegen een op papier sterkere ploeg, was het deze avond een ander Aris. De start was te slap, mak en ver ondermaats. Dutch Windmills speelde met een zeer smalle rotaties door de vele blesssures. Aris maakte hier in het begin te weinig gebruik van, het speelde met te weinig intensiteit. Na een belabberd eerste kwart, kwam Aris goed terug door een kwart gelijk te spelen en er twee te winnen. Het verschil werd steeds kleiner en Aris had de kans op de winst in de laatste seconcen. Het mocht niet baten. Uiteindelijk werd het 73-75.

In het eerste kwart was de rode loper voor Dordrecht uitgerold, ze kregen vrij baan om gemakkelijke schoten te nemen. Vanaf dat moment liep Aris de hele wedstrijd (weer) achter de feiten aan. David Michaels hield Aris in deze moeilijke fase nog een beetje in de wedstrijd. In de tweede periode haakte Aris aan, het was wederom Darian Anderson die de strijd weer in de wedstrijd bracht. Zijn energie bracht hij over op het team. Aris maakte een 8-0 run en het publiek ging er weer achter staan. Dit was het Aris wat ze graag willen zien. Anderson, Griffin en Masterson brachten Aris met belangrijke drietjes nog dichterbij. Maar Dordrecht beet direct met zich af en stelde er ook twee driepunters tegenover. Met 36-48 ging Aris de rust in. Met zo'n stand is er maar één conclusie mogelijk, defensief heeft Aris het laten liggen. De tweede helft zal Aris met meer intensiteit moeten gaan verdedigen. 

Ook in het derde kwart wilde het nog niet helemaal lukken. Verdedigend had Aris het goed op orde, maar aanvallen was het nog veel zoeken. Het ging nog niet helemaal soepel. Met nog een kwart te gaan was het verschil nog elf punten. 54-65. Aris sloop in het vierde kwart langzaam dichterbij. Een belangrijk moment was daar voor Darian Anderson met een gemaakte bonus op een driepunter. Ook Nick Masterson was dit kwart belangrijk. Maar wat had Aris een kansen om deze wedstrijd over de streep te trekken. Masterson, Anderson en Michaels hadden de kans. Aris wam tot één punt (71-72). De laatste aanval was voor Aris (73-75), de bal kwam precies bij Kinney. Hij had zijn move kunnen maken en er een verlenging uit kunnen slepen. Echter ging de bal naar buiten, Sjoerd Koopmans wist de drie niet te benutten. En zo werd het toch nog een teleurstellende avond. 

Wat Tony van den Bosch in de rust gezegd heeft is natuurlijk gissen. Maar 48 punten tegen voor rust en 27 punten tegen na rust. Dat zegt genoeg en onderstreept nogmaals dat ook vanavond er dure punten zijn blijven liggen. 

De eerste wedstrijd van een belangrijke drieluik werd verloren. Zaterdag reist het team af naar Rotterdam, daar speelt het in de schaduw van de Kuip tegen Feyenoord Basketbal. Op dinsdag 19 maart komt Den Helder op bezåoek in het Kalverdijkje. De komende twee wedstrijden moeten gewonnnen worden om in de race te blijven voor de play-offs. 

Wedstrijd informatie

Datum : 06 maart 2019 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 73
Dordrecht 75
Terug naar overzicht