Aris Leeuwarden - Den Helder

Totale offday voor Aris 

De belangen van de wedstrijd waren bekend. De strijd om plek zes op de ranglijst. Den Helder stond met 18 punten 6e, Aris met 16 punten 7e op de ranglijst. Als Aris deze wedstrijd wist te winnen ging het onderling resultaat naar Aris. Dat het spannend zou gaan worden stond vooraf eigenlijk ook al vast. Immers de drie eerdere ontmoetingen waren alle telkesn enorm spannend (67-68 W, 88-85 W, 76-66 L). Maar spannend, dat werd het deze avond nooit. Aris had een totale offday en Den Helder was op elk onderdeel de betere. Of beter gezegd oppermachtig. Nimmer maakte dit Aris deze avond aanspraak op de punten. Den Helder was scherper, sterker, speelde fysieker en was meer een team. Het werd 62-93. Een tik die heel veel pijn doet in Leeuwarden. 

Aris begon nog redelijk aan de wedstrijd, het pakte de voorsprong met 8-6. Maar daarna pakte Den Helder de leiding. Het eerste kwart werd afgesloten met 14-19. Van 14-19 ging het naar 26-37. Den Helder wist de schoten te benutten, speelde goede aanvallen en verdedigden met het mes tussen de tanden. Aris speelde traag, zocht moeilijke opties en wist maar niet tot scoren te komen. 

Met een achterstand van elf, zou er na rust uit een ander vaatje getapt moeten worden. Alles was immers nog mogelijk, in Den Helder wist Aris een nog grotere  acherstand weg te poetsen. Maar dit zat er deze avond niet in. Hiervoor was Den Helder deze avond te sterk en Aris veel te zwak. Van 42-60 werd het 62-9. Een zeer teleurstellende avond waar de cijfers voor zich spreken: Aris pakte 26 rebounds, Den Helder pakte er 46. 

Gelukkig gaat de competitie gewoon weer door, zaterdag reist het team af naar Groningen. In een uitverkocht Martinplaza staat de Derby van het Noorden op het programma. Weet Aris deze wedstrijd zich weer te herstellen? 

Wedstrijd informatie

Datum : 19 maart 2019 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 62
Den Helder 93
Terug naar overzicht