Aris Leeuwarden - Den Bosch

Aris weet thuis niet te winnen van Den Bosch

Het is nog even wachten op de eerste overwinning van hoofdcoach Anne van Dijk. Want ook op deze woensdagavond wist Aris niet te winnen. Wel kon de ploeg het lang bijbenen. Maar slordigheden werden door Den Bosch genadeloos afgestraft. Het werd uiteindelijk 63-82 voor de Brabanders. 

Aris ging in het eerste kwart goed van start. Het deed prima mee, maar af en toe waren de gaten in de verdeding te groot. Met een stand van 23-24 beloofde het een spannende avond te worden. Nathaniel Musters zette in het tweede kwart  het publiek op de banken. Een ware buzzer beater achter de driepunter lijn van deze ijzervreter van een center. Den Bosch spurte echter  naar een flinke run en ging lekker de rust in. 38-48.

Ook in het derde kwart maakte Den Bosch een flinke run. Craig O. zorgde met een lekkere doordunk nog wel voor wat spektakel, maar Aris speelde de bal te vaak naar de verkeerde kleur. Het vierde kwart was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Het zat er deze avond gewoonweg niet in.

Het verschil van op de ranglijst was deze avond ook op het veld te zien. Aris speelde moeizamer, het is nog zoekende. Den Bosch kwam makkelijker tot scoren. En heeft een aantal spelers die de wedstrijd individueel kunnen beslissen. Spelers die een actie maken en veel aandacht van de verdediging naar zich toe trekken. Maar ook vanavond had deze uitslag niet zo uit hoeven vallen, Aris liet zien prima op dit niveau mee te kunnen. Nu de zaak op die perioden in wedstrijden te verlengen en stabieler voor de dag te komen. 

Hierna volgen nog twee competitiewedstrijden vooraf de Play-Offs starten. Komende zaterdag reizen de mannen af naar Zwolle en volgende week zondag komt Rotterdam op bezoek. Zeker de laatste is een wedstrijd die spektakel garandeert. En eenmaal in de Play-Offs, dan kan er van alles gebeuren.

 

 

 

Wedstrijd informatie

Datum : 17 april 2019 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 63
Den Bosch 82
Terug naar overzicht