Aris Leeuwarden - Den Bosch

Knokkend Aris onderuit tegen Den Bosch

Aris had zich duidelijk voorgenomen om sterker uit de startblokken te komen, dan een week geleden tegen Leiden. Toen kwam Leiden op bezoek wist en Aris afgezien van de slechte start, 38 minuten met Leiden mee te kunnen. Den Bosch, ook een tegenstander van een zwaar kaliber, had het de eerste periode erg lastig in Leeuwarden. Kumelis nam het team op sleeptouw en wist zijn teamgenoten goed te vinden. Aris beet van zich af en nam brutaal de leiding met 11-3. Den Bosch zette de achtervolging in en de eerste tien minuten eindigde in 22-19.

Het tweede kwart begon Aris nog sterk, maar Den Bosch liet zien dat het een ploeg van formaat is. Deze week versloegen de Brabanders de toen nog ongeslagen koploper Zwolle. Den Bosch pakte een 0-13 run en Tony van den Bosch vluchtte in een time-out. 29-40. Aris bleef knokken en David Michaels en Deividas Kumelis zorgden voor de aansluiting. 37-48.

Ook in het derde kwart maakte Den Bosch een belangrijke run (0-8). En gooide eigenlijk daarmee de wedstrijd al in het slot. New Heroes wist steeds gemakkelijker het netje te vinden dan Aris. De Leeuwarders speelden in deze periode bij vlagen slordig. Toch wisten de mannen van Tony van den Bosch opnieuw op te leven. Nick Masterson liet maar weer eens zien een schutter van formaat te zijn. Ook Aris maakte een belangrijke run. Wist het toch weer een wedstrijd te worden? 

Aris wist in het vierde kwart net voor tijd nog terug te komen tot 73-8. Onder meer door een functionele press. Maar de wedstijd duurde te kort om Den Bosch echt zenuwachtig te maken. Tijd om de wonden te likken, dinsdag komt Zwolle op bezoek voor de beker. Weet Aris te stunten? 

Wedstrijd informatie

Datum : 15 december 2018 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 73
Den Bosch 84
Terug naar overzicht