Aris Leeuwarden - Amsterdam

Winnaar Derby van het Noorden weet goede wedstrijd geen vervolg te geven 

De verwachtingen waren vooraf hoger gespannen. Zou Aris na de winst tegen Donar in een opwaartse lijn zitten? Wist Aris deze must-win te winnen? Net als een aantal dagen eerder kwam het in vierde kwart moeizaam tot scoren. Dit keer had het wel gevolgen. Aris wist niet met de voorsprong om te gaan, en na het wegsturen van David Michaels stortte het team volledig inelkaar. Het werd uiteindelijk 70-77. 

Aris speelde in een goed gevuld Kalverdijkje. Daarnaast werd het entertainment verzorgd door de Sambaband Almondegas. Zij wisten met maar liefst twintig slagwerkers het publiek op de banken te krijgen, het dak knalde bijna van het Kalverdijkje af. Helaas was het basketbal van Aris niet altijd van een hoog niveau. 

In het eerste kwart werd veelvuldig Griffin Kinney gezocht, en zoals vaak werd dit succesvol afgerond. Helaas, viel het balletje niet altijd goed. Amsterdam scoorde gemakkelijker en het eerste kwart eindigde in 17-21.

Het tweede kwart kwam de Aris-trein op stoom. Het kwart werd uiteindelijk gewonnen met 21-13. Nick Masterson was weer enorm succesvol met zijn schot, ook Deividas Kumelis scoorde een afstandsbom. Helaas was de poging van Craig O. net na de buzzer, Aris ging rusten met een kleine voorsprong. (38-34). 

In de tweede helft kon Amsterdam een aantal keer gemakkelijke schoten van afstand nemen. Roye nam de ploeg hoogstpersoonlijk op sleeptouw en was alles beslissend. Hij bepaalde het tempo en durfde de beslisser te zijn. In tegenstelling tot Aris dat meermans situaties niet goed uit speelde, in de aanval tot gekke keuzes kwam en het was Amsterdam dat de wedstrijd naar zich toe trok. 

Toen Michaels door een technische fout (en eerder een onsportieve) van het veld gestuurd werd, wist Aris niet meer in de wedstrijd te blijven. Het ging niet goed met de voorsprong van tien punten eerder in de wedstrijd om. Komende week de voorbereiding op Weert. Eveneens een must-win. Zeker, omdat Rotterdam en Amsterdam met de hete adem in de nek hijgen.. 

 

 

 

Wedstrijd informatie

Datum : 26 januari 2019 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2018-2019
Aris Leeuwarden 70
Amsterdam 78
Terug naar overzicht