Amsterdam - Aris Leeuwarden

Aris speelt dramatisch in Amsterdam

Deze wedstrijd op zaterdagavond 30 maart was voor beide ploegen een erg belangrijke in de strijd voor de Play-Offs. Dit had blijkbaar alleen Amsterdam zich goed in de orgen geknoopt. Want het waren de hoofdstedelingen die de hele avond de baas in eigen huis waren. Nimmer kwamen de Leeuwarders eraan te pas. Bij rust stond het 54-24. De wedstrijd was al toen al gespeeld, het werd uiteindelijk: 88-59.

Kijkend naar de laatste uitslagen geeft exact het probleem van de Friezen weer. Namelijk wisselvalligheid. In Rotterdam werd een historisch grote overwinning uit-overwinning geboekt. (57-103) Daarna liet Aris het totaal afweten tegen Den Helder in eigen huis. (62-93) Het team reageerde daarop zoals het hoort, met ongelooflijk veel strijd en goed spel, nota bene in Groningen. Aris wist daar na 14,5 jaar weer te winnen. En een week later als het weer om de knikkers gaat, laat Aris het af weten in Amsterdam. 

Veel tijd om de wonden te likken is er niet, want donderdag staat er weer een cruciale wedstrijd op het programma. Namelijk tegen de rode lataarndrager van de competitie: Weert. De voorgaande wedstrijd werd er in Weert verloren. Aris zal dan (weer) moeten laten zien waar het wel degelijk tot in staat is. Dit heeft het team meerdere malen wel bewezen. Donderdag is het zaak om deze must-win ook daadwerkelijk over de streep trekken.

Wedstrijd informatie

Datum : 30 maart 2019 20:00
Locatie : Apollohal
Seizoen : 2018-2019
Amsterdam 88
Aris Leeuwarden 59
Terug naar overzicht