Amsterdam - Aris Leeuwarden

Aris Leeuwarden ook uit tegen Apollo Amsterdam onderuit

Na een vrijdagse peptalk, video beelden en een thanksgiving dinertje werd het echec van de nederlaag tegen Donar Groningen naar de achtergrond verdreven. Twee dagen later pakte het team van Aris coach Tony van den Bosch de draad weer op in de uitwedstrijd tegen Apollo Amsterdam maar moest wederom een nederlaag slikken.

Het harde werken van Leonardo Eltink werd beloond met een plek in de starting five bij de Leeuwarders. Dimeo van der Horst opende voor de Amsterdammers met een bommetje welke gelijk onschadelijk werd gemaakt door David Michaels. Het gaf het team van coach Tony van den Bosch vleugels waarna Deividas Kumelis en Griffin Kinney de weg openden naar een 3-9 voorsprong. Nadat Apollo terugkrabbelde naar 8-9 stonden Nick Masterson en Griffin Kinney op. Nu was het Berend Weijs die de aansluiting bewerkstelligde en Van Tongeren daarna Apollo naar 21-20 voorsprong knalde wat ook de stand na een kwart spelen was. Griffin Kinney stond voor Aris toen al op 10 pnt. en 3 rebounds.

Het was duidelijk dat het gevaar bij de Amsterdammers van Berend Weijs (1e helft 10 pnt. en 20 totaal) en Dimeo van der Horst (1e helft 13 pnt. 25 totaal) kwam en de laatste ook het tweede kwart met een bom opende. Aris had het even moeilijk (27-20), maar met een loepzuivere bom knalde David Michaels zijn team weer langszij: 27-27. De laatste zes minuten van het tweede kwart bleef het echter te slordig bij de Friezen om de Amsterdammers op de pijnbank te leggen. Apollo liep uit naar 37-31. Bas Veenstra en Nick Masterson zorgden ervoor dat de achterstand bij rust beperkt bleef tot 39-35.

Na rust wees Berend Weijs de Amsterdammers (nog zonder Aron Roye) de weg naar een 49-37 voorsprong en coach Tony van den Bosch zijn spelers naar de kant moest roepen. Dat deed Weijs niet verhinderen zijn team naar een voorsprong van 14 pnt. te schieten: 51-37. Het was vooral vanaf de vrijeworp lijn dat de Leeuwarders niet verder achter kwamen en terugkrabbelden naar 54-47. Van afstand bleef het echter moeizaam en verdedigend werd er teveel weggegeven. Met nog een kwart te gaan keken de Leeuwarders nog steeds tegen een royale 68-53 achterstand aan. Alleen Griffin Kinney hield Aris met twintig punten en acht rebounds in de race. Het wachten was op de scoringsdrift van ras schutter Nick Masterson die tot dan tot slechts acht punten kwam maar ook verder uitbleef.

De 15 punten achterstand (76-61) bleven lang op het scorebord, waarna onder aanvoering van David Michaels de achtervolging wel werd ingezet, maar de Amsterdammers gaven verder geen krimp. Kinney bracht vanaf de vrije worplijn de spanning nog wel enigszins terug naar 81-72. Nadat Nick Masterson een bom van oud-Aris speler Dexter Hope onschadelijk had gemaakt, riep coach Van den Bosch zijn spelers nog een keer naar de zijkant. Tevergeefs. Met nog 50 sec. te gaan liet Deividas Kumelis nog wel een bommetje ontploffen naar 87-80, maar vanaf de vrije worplijn schoten de Amsterdammers zich naar de tweede seizoenzege. Uitslag: 94-80. Met 32 punten en 15 rebounds was er bij Aris Leeuwarden wederom een hoofdrol weggelegd voor Griffin Kinney.

Wedstrijd informatie

Datum : 24 november 2018 16:00
Locatie : Apollohal
Seizoen : 2018-2019
Amsterdam 94
Aris Leeuwarden 80
Terug naar overzicht