Zwolle - Aris Leeuwarden

Aris kan ook uit bij Landstede geen bonuspunten pakken

De eerste drie ontmoetingen tegen Landstede Zwolle gingen (-20, -21 en – 12 pnt.) verloren. Paaszondag trok de brigade van coach Tony van den Bosch naar de Hanzestad aan de IJssel op jacht naar zijn eerste zogenaamde bonuspunten voor een plek in de play-off. Aris verloor met 88-66.

De laatste zes competitiewedstrijden beloven voor Aris Leeuwarden een razend spannend verloop te krijgen. De Leeuwarders zijn samen met Apollo Amsterdam in hevig gevecht gewikkeld om plaats zes op de ranglijst die recht geeft op het spelen van play-off wedstrijden. Amsterdam heeft daarbij voorlopig de beste papieren en bezet de zesde plaats met twee punten voorsprong (16-14).

Aris coach Tony van den Bosch startte de wedstrijd in Zwolle met een verrassende starting vijf: Leroy Peterson, Deividas Kumelis, Niels Bunschoten, Nathaniel Musters en David Michaels. Vanaf de vrije worplijn konden de Leeuwarders tot 5-5 bijblijven waarna Landstede, mede door een drietje van oud-Aris speler Jordan Gregory een 12-5 voorsprong nam en coach VDB in een time out moest vluchten. Met de komst van Jeroen van der List en daarna van de weer herstelde Stefan Mladenovic sloot David Michaels met en bommetje plus een score van Van der List weer aan: 12-10. Na een 10-0 run van Landstede, en een gemetseld deksel op de basket bij de Zwollenaren, werd het eerste kwart afgesloten met een stand van 22-12 in het voordeel van Zwolle.

Olaf Schaftenaar opende voor Zwolle het tweede kwart met een bom die Aris zodanig pijn deed, dat Zwolle uitliep naar 31-16. O.a. door twee bommetjes plus een score van Niels Bunschoten kon Aris, met tot dan slechts 2 min 44 speeltijd voor Aris schutter Emile Blackman, daarna even aardig bijblijven maar ook niet verhinderen dat de Hanzestad bewoners bij rust op een riante 45-29 voorsprong stonden. Uit slordig balverlies bij de Leeuwarders scoorde Zwolle in de eerste helft maar liefst 14 punten.

Aris kwam met scores van Musters, Peterson Bunschoten (2x), fris uit de kleedkamer en brachten het verschil terug naar 46-35 waarna Jordan Gregory (3) voor Zwolle een einde aan de Friese opmars maakte. Zwolle nam het initiatief weer in handen en met nog een kwart te gaan was de achterstand na een bombardement van o.a. een ontketende Jordan Gregory (3), Mike Schilder en Olaf Schaftenaar opgelopen naar 71-48 en was de wedstrijd gespeeld. Aris verloor uiteindelijk met 88-66. Het was voor de nummer twee van de ranglijst Landstede Zwolle de achtste overwinning op rij.

De eerstvolgende twee wedstrijden, a.s. donderdag uit tegen Rotterdam en daarna twee dagen later (7 april) uit tegen Amsterdam, zijn voor Aris Leeuwarden van levensbelang om de broodnodige punten te pakken. Daarna volgen wedstrijden tegen Leiden (uit) en Groningen (thuis). De laatste twee wedstrijden zijn tegen Weert (uit) met als afsluiter Den Helder (thuis). Amsterdam speelt naast de wedstrijd tegen de Leeuwarders en in Den Helder (uit) nog wedstrijden tegen de top vier: New Heroes Den Bosch (thuis), Landstede Zwolle (thuis), Donar Groningen (uit) en ZZ Leiden (uit).

Speeldata van de eerste ronde play-off in een ‘best of three’ zijn onder voorbehoud: dinsdag 24 april, donderdag 26 april en zaterdag 28 april. De nummers een en twee van de ranglijst zijn daarin vrijgesteld. De nummer drie speelt dan tegen nummer zes en nummer vier tegen nummer vijf met thuisvoordeel best geplaatsten.

Wedstrijd informatie

Datum : 01 april 2018 14:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2017-2018
Zwolle 88
Aris Leeuwarden 66
Terug naar overzicht