Zwolle - Aris Leeuwarden

Aris verliest uitwedstrijd tegen Landstede Zwolle

Met een wedstrijd minder gespeeld stond Landstede Zwolle, zondag voor aanvang van de wedstrijd, tegen Aris Leeuwarden op twee punten voorsprong. Aris wist zondag na 87-66 verlies niet langszij te komen.

Door blessureleed morste Landstede Zwolle de laatste weken belangrijke punten. Na het verlies op negen december tegen Den Helder stond het team van coach Herman van den Belt na tien wedstrijden op een vierde stek met 12 punten. Aris Leeuwarden speelde tot nu toe een wedstrijd meer en bezette na de winst afgelopen woensdag op Den Helder de zesde plaats.

Aris had in de Hanzestad tegen een weer volledig hersteld Landstede team een erg moeizame start. Het schot wilde niet vallen en verdedigend werd er teveel weggegeven. Het eerste kwart eindigde met een achterstand van 9-25. Valentijn Lietmeijer was na de openingsscore van Niels Bunschoten in zijn uppie verantwoordelijk voor het overige puntentotaal. Lietmeijer was en bleef hot en opende het tweede kwart met twee bommen waarna Zwolle coach Van den Belt het zwerk zag drijven en in een time out vluchtte. Dat had aanvankelijk ook het nodige succes, maar toen Stefan Mladenovic, Emile Blackman en Nate Kratch voor het team van coach VDB het netje begonnen te vinden, werd het weer een wedstrijd bij een stand van 38-31. Zwolle coach Van den Belt moest zijn spelers andermaal tot de orde roepen. Door het missen van twee vrije worpen, en een gemist lay-upje van Jeroen van der List, slordig balverlies, werd de totale aansluiting om zeep geholpen. Nu gingen de Leeuwarders, nog steeds onder aanvoering van Valentijn Lietmeijer met tot dan 13 punten, aangevuld door een sterk spelende Nate Kratch met 7 punten en 4 defensieve rebounds, met een acceptabele 40-31 achterstand de rust in na 15-22 winst van het tweede kwart.

De eerste zes minuten na rust liet Aris zich de kaas van het brood eten. Jeroen van der List (tien punten) probeerde nog wel aan te haken, maar kon ook niet verhinderen dat Zwolle uitliep naar 59-39 en 69-50 met nog een kwart te gaan. Duidelijk was dat de wedstrijd gespeeld was en om de schade verder zo beperkt mogelijk te houden. Sherron Dorsey-Walker was tot dat moment met 26 punten bij de Zwollenaren de niet te stoppen man. Aris verloor uiteindelijk met 87-66.

 

Woensdag speelt Aris voor de beker een uitwedstrijd tegen promotiedivisie club BV Groningen. Drie dagen later dan weer een vier punten uitwedstrijd voor de competitie tegen Forward Lease in Rotterdam.

Wedstrijd informatie

Datum : 17 december 2017 14:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2017-2018
Zwolle 87
Aris Leeuwarden 66
Terug naar overzicht