Weert - Aris Leeuwarden

Aris begint competitie met een zege

Aris Leeuwarden is de competitie begonnen met een zege. In Weert werd met 80-96 gewonnen van BAL. Een sterk tweede kwart was voldoende voor het beslissende gat.

Het eerste kwart verliep stroef. Meshack Lufile had al binnen twee minuten drie fouten achter zijn naam en kon naar de kant voor de rest van de eerste helft. Weert speelde brutaal en had de eerste tien minuten het initiatief. Nieuweling Deividas Kumelis hield Aris met twee driepunters in de race en het verschil na het eerste kwart was minimaal (23-22). Direct in het tweede kwart sloeg Aris toe en speelde Aris zoals van den Bosch het graag ziet. Veel dreiging van de guards, snelle passing en open schoten. Alle spelers droegen aanvallend hun steentje bij en bij 26-34 was het gaatje geslagen. Weert knokte nog even terug tot 31-34, maar in de laatste fase van het tweede kwart werd het gat verder vergroot (39-52).

In de tweede helft liep het verschil snel op en bij 56-75 was de wedstrijd definitief beslist. Nog even kwam Weert terug tot 10 punten, maar echt in gevaar kwam het niet meer. Maar liefst 7 spelers kwamen in de dubbele cijfers en dat geeft aan dat het in de breedte goed zit bij Aris. Kumelis had een prima debuut met 19 punten en 7 assists. 

Donderdag speelt Aris de volgende uitwedstrijd. Dan gaat het op bezoek bij debutant Den Helder. Zaterdag komt Zwolle op bezoek voor de eerste thuiswedstrijd.

Wedstrijd informatie

Datum : 08 oktober 2017 15:30
Locatie : Boshoven
Seizoen : 2017-2018
Weert 80
Aris Leeuwarden 96
Terug naar overzicht