Rotterdam - Aris Leeuwarden

Zwaar gehandicapt Aris sluit 2017 af met verlies tegen Rotterdam

De eerste confrontatie van Aris Leeuwarden tegen de Rotterdammers in eigen Kalverdome eindigde in een teleurstellende 69-80 nederlaag. In een tot nu toe verder wisselvallig verlopen seizoen 2017/2018, mochten de Leeuwarders in Rotterdam proberen deze nare smaak weg te werken.

 In de laatste wedstrijd voor het kerstreces kon het team van Aris coach Tony van den Bosch zichzelf een goede dienst bewijzen door van Forward Lease Rotterdam te winnen. Inzet tussen beide teams was zaterdag de vijfde plaats op de DBL-ranglijst en daarmee na de voorlopige ‘top vier’ als ‘the best of the rest’ het jaar 2017 af te sluiten. Aris trad zwaar gehandicapt aan en moest het doen zonder Valentijn Lietmeijer en captain Stefan Mladenovic. Lietmeijer raakte in de bekerwedstrijd tegen BV Groningen geblesseerd aan zijn enkel. Mladenovic ging donderdag op de training door zijn enkel. Sven Lemke raakte op de donderdagtraining geblesseerd aan zijn vinger, zat wel op de bank maar kwam ook niet binnen de lijnen. Het bleek achteraf een mission impossible. In het laatste kwart begaven de Friese krachten het.

Na de tip off was het Niels Bunschoten die voor Aris de wedstrijd opende. Een rommelige fase volgde waarbij Aris even op 8-3 voorsprong stond, maar Rotterdam (o.a. 3x3) een 15-10 voorsprong nam. Het eerste kwart werd afgesloten bij een stand van 18-12 voor de groene brigade. Met Nate Kratch voor Jeroen van der List zorgden Peterson en Blackman daarna voor de aansluiting (18-16). Aris maakte het zichzelf echter erg moeilijk door een veel te laag schotpercentage. De startende Leroy Peterson beloonde zichzelf met een succesvol bommetje en een benutte vrije worp en knalde wederom naar voorsprong; 22-25. Het bleef echter aan beide zijden uiterst rommelig. Bij rust stond er dan ook een magere 34-33 stand op het scorebord. Aris coach VDB stuurde de eerste helft slechts zes spelers (tegenover Rotterdam negen) binnen de lijnen, waarvan Emile Blackman (14 pnt.) Leroy Peterson (4 pnt.) en Deividas Kumelis (2 pnt.) de volle twintig minuten acteerden.  

Na rust was het Rotterdammer Ordane Kanda (3x3) die zijn team de weg wees naar 47-42 voorsprong. Bij Aris stond Blackman op om aan te haken, aangevuld met nog maar eens een bom van Peterson. Kumelis (40 min. speeltijd, 8 pnt., 10 rebounds, 7 as. en 7 to) knalde een drietje, maar deze werd beantwoord met een bom van Theeuwkens naar 50-45. De schutterij was nu echter losgebarsten en na zeven minuten was alles weer mogelijk en met 53-53 weer in evenwicht. Gelegenheidscaptain Jeroen van der List keek deze periode na rust ook vanaf de bank toe.  Kratch zette de Leeuwarders weer even op voorsprong, maar met nog tien minuten te gaan was alles weer gelijk; 58-58.

Bommetjes van Kok en Kanda bezorgde de Rotterdammers weer een voorsprong, waarna het voor Aris even een moeilijke periode was. Deze werd nog minder op het moment dat Peterson zijn vijfde fout kreeg aangesmeerd en Van der List met nog zes minuten te gaan weer binnen de lijnen kwam. Blackman zette de 73-68 op het bord, maar door de minimale personele bezetting werd er nu een maximale aanslag gepleegd op de Aris spelers. Blackman scoorde met nog twee minuten te gaan zijn 32ste punt naar 77-72, waarna VDB zijn spelers nog een keer naar de zijkant riep. Het gaatje bleek echter te groot om de overwinning uit het vuur te slepen. Met slechts zes inzetbare spelers verloor Aris met 83-73. Emile Blackman was met 34 punten ‘Man Of The Match’.

De eerstvolgende wedstrijd is volgend jaar 6 januari in eigen Kalverdome tegen New Heroes. Uw scribent wenst u prettige feestdagen, een gezond en sportief 2018.

Wedstrijd informatie

Datum : 23 december 2017 20:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2017-2018
Rotterdam 83
Aris Leeuwarden 74
Terug naar overzicht