Red Giants - Aris (oefen)

Aris wint in Meppel

Aris Leeuwarden heeft door de break van de WK-kwalificatie drie weken geen competitiewedstrijden. De DBL begint weliswaar zaterdag weer, maar dan is het team van coach Tony van den Bosch vrij. De break werd/wordt opgevuld door een weekje vakantie, veel trainen en het spelen van twee oefenwedstrijden.

Afgelopen maandag begon Aris weer met frisse moed en ook gisteren werd er voor de oefenwedstrijd in Meppel nog twee keer getraind. Misschien daarom startte het team niet goed. Het oogde vermoeid en ongeconcentreerd. Daarnaast werd er geëxperimenteerd met een nieuwe aanval en dat samen zorgde er voor dat de eerste helft niet goed was (29-28).

Direct na rust ging het tempo wel omhoog en werd de verdediging aangetrokken. Via 8-25 in het derde kwart was het gat snel geslagen en eindigde de wedstrijd uiteindelijk bij 51-76. Niels Bunschoten en Stefan Mladenovic bleven aan de kant, zij herstellen nog van blessures. De verwachting is dat beide er volgende week weer bij zijn. Positief nieuws was dat Valentijn Lietmeijer na zijn enkelblessure voor het eerst weer van de partij was.

Maandag oefent Aris in Groningen tegen BV Groningen. Vanaf volgende week donderdag start de belangrijkste fase van de competitie. Met drie thuiswedstrijden binnen een week op rij (Leiden, Amsterdam en Weert) moet Aris de zesde plaats weer terug veroveren.

De scores: Jeroen van der List (21), Nate Kratch (18), Emile Blackman (14), Deividas Kumelis (10), Nate Musters (9), Leroy Peterson (2), Sven Lemke (2).

 

Wedstrijd informatie

Datum : 27 februari 2018 20:30
Locatie : Meppel
Seizoen : 2017-2018
Red Giants 51
Aris Leeuwarden 76
Terug naar overzicht