Leiden - Aris Leeuwarden

Aris verliest tegen Leiden na een zwak laatste kwart

Zaterdagavond speelde Aris Leeuwarden een uitwedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst ZZ Leiden. Aris kon Leiden drie kwarten partij geven, maar en uiterst zwak gespeeld laatste kwart (22-7) deed de Leeuwarders de das om. Eindstand 77-55.

In eigen Kalverdome verloor het team van Aris coach Tony van den Bosch de eerste ontmoeting nipt met 64-66 van ZZ Leiden. De Sleutelstad bewoners verloren dit seizoen alleen in uitwedstrijden tegen Zwolle en Groningen. In de altijd sfeervolle en goed bezette Vijf Meihal zijn de basketballers van ZZ Leiden, die onder leiding staan van VDB ’s Belgische collega Paul Vervaeck, dit seizoen nog steeds ongeslagen.

Aris, dat het nog steeds zonder Valentijn Lietmeijer moet doen, en Leiden startten de wedstrijd rommelig. De Leeuwarders kwamen daarna onder impulsen van Emile Blackman na zes minuten spelen op 6-11 en namen zelfs een 8-17 voorsprong. Na een 6-0 runnetje bleef de schade voor Leiden na tien minuten spelen beperkt tot 14-17. Blackman opende met een bommetje het tweede kwart voor Aris naar 14-20. Dat gaf het team van VDB het nodige vertrouwen. Aris bleef lang aan de goede kant van de score, maar zag Leiden langzaam maar zeker dichterbij (25-26) komen. Sergio de Randamie vuurde een bom af en zette zijn team op voorsprong (30-28) en was het Aris coach VDB die zijn spelers naar de kant riep. Zonder groot resultaat. Met vijf minuten droogstand en een 10-0 run van Leiden, beperkte captain Stefan Mladenovic van afstand de achterstand tot 35-31 bij rust.

Niels Bunschoten, met zes punten bleef zijn uiteindelijke resultaat aan de magere kant, opende voor de Leeuwarders na rust naar 35-33, waarna Mladenovic de stand weer gelijk trok. Het bleef daarna lang een puntje/puntje wedstrijd, maar na twee keer (dom)balverlies vluchtte coach VDB andermaal (44-37) in een time-out. Blackman knalde na deze intermezzo met zijn derde drietje (19 pnt.), gevolgd door een score van Leroy Peterson, weer naar de aansluiting: 44-42. Het laatste kwart ging in bij een stand van 55-48 voor Leiden. Blackman (19 pnt.), Mladenovic (11 pnt.) en Kumelis (8 pnt.) waren bij Aris verantwoordelijk voor de punten. De Leeuwarders begonnen uiterst zwak (VDB: in Leiden was het laatste kwart Lijden) aan het laatste bedrijf. Slordig balverlies, een paar slechte passes en het missen van easy shots bezorgden de Leidenaren binnen vijf minuten, na een 11-0 run, een 66-48 voorsprong waarna het gat was geslagen. Aris was daarna niet meer bij machte dat te dichten, ook al omdat een aantal spelers ver onder hun normale kunnen bleven. Eindstand: 77-55.

Wedstrijd informatie

Datum : 13 januari 2018 20:00
Locatie : Vijf Meihal
Seizoen : 2017-2018
Leiden 77
Aris Leeuwarden 55
Terug naar overzicht