Groningen - Aris Leeuwarden (oefen)

Aris komt te kort in 1e oefenwedstrijd

Aris Leeuwarden speelde zaterdagavond zijn eerste oefenwedstrijd in Uithuizen tegen Donar. Zoals verwacht kwam Aris in deze fase van de voorbereiding tekort tegen de landskampioen, die over twee week al vol aan de bak moet in de voorrondes van de Champions League. Aris verloor met 83-54.

Voor enkele honderden fans speelde Aris in de gezellige sporthal in Uithuizen logischerwijze een nog wat onwennige wedstrijd. Het team had slechts een paar dagen volledig kunnen trainen en coach Tony van den Bosch moet acht veel nieuwe spelers inpassen. Daarnaast was Nate Musters nog niet aanwezig. De center komt donderdagavond aan op Schiphol en zal vanaf vrijdag aansluiten. Inside werd Aris behoorlijk verslagen: Donar pakte tweemaal zo veel rebounds als Aris (42 om 21).

Aris had het met name aanvallend lastig met de verdedigende druk van Donar. Het was door de vele nieuwe gezichten vooral zoeken naar de balans. Slechts een speler haalde de dubbele cijfers. Emile Blackman liet al zien een aanwinst te zijn. Hij werd topscorer met 15 punten. Sven Lemke debuteerde ook verdienstelijk. Het 18-jarige Leeuwarder talent kreeg in zijn eerste wedstrijd al het vertrouwen van de coach en beloonde dat met vijf punten.

Er is dus nog genoeg werk aan de winkel voor het talentvolle team. Van den Bosch zal nog voldoende kneedwerk moeten verrichten, maar dat is de coach wel toevertrouwd.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 02 september 2017 19:30
Locatie : Uithuizen
Seizoen : 2017-2018
Groningen 83
Aris Leeuwarden 54
Terug naar overzicht