Groningen - Aris Leeuwarden

Aris komt in MartiniPlaza veel te kort

Donderdagavond speelde Aris Leeuwarden de return in MartiniPlaza na de 20-0 overwinning in eigen Kalverdome 18 november jongstleden. Donar nam in eigen huis revanche door met 112-65 te winnen.

Ook na een verloren wedstrijd binnen de lijnen (Aris verloor de thuiswedstrijd tegen Donar met 58-84) kun je daarna nog een wedstrijd winnen vanachter de bestuurstafel. Donar coach Erik Braal ging tegen Aris voor de tweede keer dit seizoen (na Weert) in de fout door vijf buitenlandse spelers binnen de lijnen te sturen wat volgens de DBL-regels (maximaal vier) niet is toegestaan. De winst werd door het DBL-interim-bestuur omgezet naar een verliespartij. Het bestuur van Donar Groningen heeft deze straf geaccepteerd en heeft een eventuele beroepzaak achterwege gelaten.

Na een openingsbom van Sean Cunningham sloot Jeroen van der List aan met een lay-upje. Voor Aris was dat in de eerste vier minuten het enige wapenfeit en Donar liep uit naar 12-2. Drie minuten later bij een stand van 20-11 riep Aris coach Tony van den Bosch zijn manschappen naar de kant om de gelederen steviger te sluiten. Valentijn Lietmeijer bekroonde dat met een afstandsbom waarna de Groningers weer uitliepen naar 28-14. Jeroen van der List daarna liet zien van afstand en met een jumpje het netje te kunnen vinden. Negentien punten voor Aris in het eerste kwart was geen slechte score na tien minuten spelen, maar Europacup deelnemer Donar zette daar onder leiding van Dragon Pasalic (12 pnt.) 32 punten tegenover.

Donar bleef ook in het tweede kwart de bovenliggende partij en hield de verdedigende stellingen gesloten en voor de Leeuwarders was er geen doorkomen aan. De schutterij liet het daarnaast ook afweten en coach VDB riep zijn team nog een keer naar de kant maar kon ook niet verhinderen dat Donar bij rust, nadat Brandon Curry Donar daarvoor boven de vijftig punten had getild, op een comfortabele 55-32 voorsprong stond. Ook in de rebound moesten de Leeuwarders het (25 tegen 9) tegen de Groningers afleggen.

Wie had gedacht dat Donar het na rust wel even rustiger aan zou doen kwam bedrogen uit. De Groningers gooiden er direct nog even een 16-0 run tegenaan en was er voor de Leeuwarders geen houden meer aan. Maar liefst vijf Groningers schoten zich op dat moment al in de dubbele cijfers, waar Aris het moest hebben van Blackman en Lietmeijer met ieder 11 punten. Met nog tien minuten te spelen stond er een ’normale 92-48 eindstand’ op het scorebord. Cunningham zette met nog vijf minuten voor de boeg de century op het bord, waarna het einde kwam bij een stand van 112-65.

Met een score van 11 punten en 10 rebounds was de nieuw aangetrokken Jeroen van der List een lichtpuntje. Maar ook Valentijn Lietmeijer liet zien weer in vorm te komen en was voor Aris in deze moeilijke wedstrijd topscoorder met 16 punten (5 to).

Wedstrijd informatie

Datum : 30 november 2017 19:30
Locatie : Martiniplaza
Seizoen : 2017-2018
Groningen 112
Aris Leeuwarden 65
Terug naar overzicht