Groningen - Aris Leeuwarden

Ziekenboeg Aris Leeuwarden likt wonden tegen Donar

De Leeuwarder basketballers van Aris vochten in Groningen een ongelijke strijd uit tegen Donar. In een uitverkocht MartiniPlaza ging Aris Leeuwarden tegen de regerend landskampioen en bekerwinnaar Donar Groningen met 85-61 onderuit.

Het was in Groningen op voorhand een ongelijke strijd tussen een team wat Europees uiterst succesvol is en een team wat de laatste weken door blessures zwaar in de lappenmand zit. Valentijn Lietmeijer moet al weken wegens een enkel blessure toekijken en zag zondag ook zijn topschutter Emile Blackman met een enkelblessure afhaken. Verder moeste diverse spelers afgelopen week trainingen overslaan wegens ziekte of andere pijntjes en daardoor ritme misten. Aris coach Tony van den Bosch stuurde dan ook vanaf acquit een ‘fantasie starting five’ binnen de lijnen.

Na de openingsscore van Jeroen van der List wees Bruinsma Donar de weg naar een 24-10 voorsprong al na tien minuten spelen. Ook in het tweede kwart opende Jeroen van der List, maar het bleef vechten tegen de bierkaai. Bij rust was de achterstand al opgelopen naar 44-20. De tweede helft ging nergens meer over. In een wedstrijd die gespeeld moest worden maar beter niet gespeeld had kunnen worden, verloor Aris ‘dit voor Donar veredelde oefenpotje’ met 85-61. Pluspunt bij de Leeuwarders was dat de overgebleven ‘mannen van coach VDB’ het hoofd niet lieten hangen en het laatste kwart nog met 12-27 naar zich toe trokken. Jeroen van der List was bij Aris goed voor 19 punten en 14 rebounds.

Woensdagavond speelt Aris de returnwedstrijd voor de beker in eigen Kalverdome tegen New Heroes Den Bosch. Aris verloor de eerste confrontatie in Brabant met 85-58.

Wedstrijd informatie

Datum : 28 januari 2018 15:00
Locatie : Martiniplaza
Seizoen : 2017-2018
Groningen 85
Aris Leeuwarden 61
Terug naar overzicht