Den Helder - Aris Leeuwarden

Aris Leeuwarden koploper na benauwde winst in Den Helder

Aris Leeuwarden begon de DBL-competitie afgelopen zondag met een overwinning in de uitwedstrijd tegen BAL in Weert. Donderdagavond kreeg deze pikstart een vervolg in de uitwedstrijd tegen Den Helder Suns.

Aris was niet geheel ongeschonden uit het verre Weert teruggekeerd. Zo moest Emile Blackman de maandag- en dinsdag training aan zich voorbij laten gaan wegens een bovenbeenblessure. Na een individuele en laatste test op de woensdag training door coach Tony van den Bosch, was Blackman voldoende hersteld bevonden om tegen Den Helder te starten. Ook Niels Bunschoten kwam niet helemaal okselfris uit de woensdag training, maar was voldoende wedstrijdfit.

 

Met score van Deividas Kumelis, gevolgd door een + bonus van Emile Blackman zette het team van VDB Aris op 0-5 voorsprong die evenzo vlug teniet werd gedaan door oud-Aris speler Tjoe de Paula. Er volgde een open strijd met twee aanvallende teams die het netje beiden aardig konden vinden. Blackman bezorgde Aris met een bommetje en twee vrije worpen een minimale 21-22 na tien minuten spelen.

Na een sterk begin van het tweede kwart, bouwden de Friezen langzaamaan een groter wordende (23-37) voorsprong. Het was met name te danken aan Tjoe de Paula, dat Aris nog de nodige tegenstand ondervond van de basketballers uit de Marine Stad, die hun eerste wedstrijd tegen Zwolle ruim (87-47) hadden verloren. Niels Bunschoten liet voor Aris een bommetje ontploffen naar 33-41, waarna Dyon Halman de ruststand bepaalde op 35-41 in Aris voordeel.

 

Meshack Lufile opende voor de Friezen het derde kwart, maar mocht daarna direct met zijn vierde pf naar de bank. Musters, die daarvoor al een sterke indruk achterliet, nam zijn plaats in met een score. Na een slordige fase van Aris kropen de basketballers uit Den Helder steeds naderbij (46-50) waarna Aris coach VDB  in een time-out moest vluchten. Kumelis en de ingevallen Leroy Peterson (3) gaven de Leeuwarders daarna weer de nodige lucht naar ruim tien punten voorsprong (48-59). Met nog een kwart voor de boeg was de stand 50-61.

Lufile mocht het veld ook weer in en beloonde dat met een opening score. Sven Lemke liet nog maar eens een bom ontploffen en Aris leek de wedstrijd daarna redelijk onder controle te hebben. Maar na een paar slordige momenten kwam Den Helder echter weer helemaal terug naar 63-69 en werd het een spannende laatste 5 minuten. Mladenovic (3) zette de 71-77 op het bord gevolgd door een score van de aalvlugge en moeilijk te stoppen Den Helder speler Lavonte Dority. Met een benutte vrije worp zette Deividas Kumelis de benauwde 74-78 eindstand op het scorebord.

Met twee overwinningen op zak, is het team van coach Tony van den Bosch nu samen met Landstede Zwolle (won donderdag ook zijn tweede wedstrijd tegen Rotterdam) koploper in de DBL-League. Zaterdagavond is de noordelijke basketbal clash tussen de twee koplopers in eigen Kalverdome. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 12 oktober 2017 19:30
Locatie : Sportlaan
Seizoen : 2017-2018
Den Helder 74
Aris Leeuwarden 78
Terug naar overzicht