Den Bosch - Aris Leeuwarden

Aris strijdend ten onder in en tegen Den Bosch

De laatste overwinning van Aris Leeuwarden in de DBL-league dateert inmiddels van 13 december vorig jaar. Na zeven nederlagen op rij, ging Aris Leeuwarden zaterdag in de uitwedstrijd tegen New Heroes Den Bosch andermaal onderuit. Het team van coach Tony van den Bosch verloor na een gelijk opgaande strijd met 90-79.

Deze negatieve streak van zeven nederlagen waren tegen tegenstanders uit ‘de DBL-top vier’. Inmiddels heeft ook Rotterdam zich na vier zeges op rij bij de top-vier genesteld. Aris bezet nog steeds de zich tot doel gestelde zesde play-off plaats, maar voelt de hete adem in de nek van Amsterdam (met een wedstrijd minder gespeeld) en met Weert en Den Helder daarachter op het vinkentouw. Coach VDB over de moeilijke periode: “ik had vier volwaardige spelers, ik had twee spelers op 75% zitten en de rest zat of bij de huisarts, of in het hospitaal”. De (beker)wedstrijd afgelopen woensdag tegen Den Bosch kwam nog te vroeg voor een niet 100% fitte- en voltallige selectie. Inmiddels trainen alle elf contractspelers weer volop mee voor de komende ontmoetingen tegen de ‘play-off’ concurrenten. In aanloop daarna moet dan eerst komend weekend tegen Zwolle de trainingsarbeid overslaan naar het wedstrijdbeeld. In eigen Kalverdome wordt in die wedstrijd, met een fitte selectie, de hoop gevestigd op de eerste ‘twee bonuspunten’ in deze competitie. De lang aan zijn enkel geblesseerde Valentijn Lietmeijer staat inmiddels ook weer stevig aan de deur te rammelen.

Mike Miklusak, Man Off The Match van afgelopen woensdag in de bekerwedstrijd tegen Aris, opende voor Den Bosch de wedstrijd om geheel in zijn uppie een 7-0 run neer te zetten. De weer van een voetblessure herstelde Emile Blackman (man of the match met 32 pnt.) gaf het sein voor de achtervolging (9-6), maar kon ook niet verhinderen dat de Leeuwarders in het eerste kwart twee keer gedubbeld werden (16-8 en 20-10). Deividas Kumelis en Nate Kratch haakten weer aan naar 22-14 na tien minuten spelen. De in het veld gekomen Niels Bunschoten opende voor Aris het tweede kwart waarna Blackman de achterstand terugbracht naar 22-18. Carey trok met een spetterende dunk de basket bijna omver naar 29-20. Geheel uit de schaduw gekropen van afgelopen woensdag, bleven de Leeuwarders strijden voor een goed resultaat. De kleine 43-32 ruststand gaf de nodige mogelijkheden op een goed resultaat. Een magere één uit tien driepuntpogingen bij Aris (Nate Kratch) hadden een beter lot verdiend. Kumelis en Mladenovic stonden voor rust al op drie persoonlijke fouten.

 

Onder aanvoering van Jeroen van der List vocht Aris, geholpen door een bom van Blackman, zich terug naar 48-44, waarna DB-coach Poropat in een time-out moest vluchten. Omdat het schot van afstand nu wel begon te vallen (Kratch, Blackman (2) Van der List) bleef Aris aanhaken tot 63-60. Het kwart werd door Aris met 22-28 gewonnen en met nog tien minuten te gaan was alles nog mogelijk bij een stand van 67-62 en hing er even een sensationele zege in de lucht.

 

Na een paar foutjes bij de Leeuwarders in de beginfase van het laatste kwart liepen de Brabanders uit naar 72-62, waarna Blackman de Leeuwarders weer op het juiste spoor zette: 72-66. De wedstrijd werd daarna op het scherpst van de snede uitgevochten. Nick Oudendag kreeg een technische fout aangemeten waarna Mladenovic een onsportieve fout forceerde. Leroy Peterson schoot zijn team naar 75-71. Coach VDB spoorde zijn spelers via een time-out (77-71) nog aan vol voor de winst te gaan. Jammer dat Van der List een lay-upje miste nadat Blackman twee vrije worpen had raak geschoten en de aansluiting werd gemist. Keshun Sherrill velde het vonnis nu met een bom naar 84-77. Uiteindelijk ging Aris bij een stand van 90-79 nog strijdend ten onder.

Wedstrijd informatie

Datum : 03 februari 2018 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2017-2018
Den Bosch 90
Aris Leeuwarden 79
Terug naar overzicht