Den Bosch - Aris Leeuwarden

Aris Leeuwarden kansloos in Den Bosch tegen New Heroes

Aris Leeuwarden speelde donderdagavond een midweekse uitwedstrijd tegen New Heroes Den Bosch. Aris verloor kansloos met 88-47.

Voorafgaande de wedstrijd hadden beide teams veel gemeen. Den Bosch wist, evenals het Aris team, zijn eerste twee competitiewedstrijden te winnen van Weert en Den Helder. Zowel Den Bosch en Aris verloren daarna beiden de confrontatie tegen Landstede Zwolle. Verder gaan alle overige vergelijkingen tussen Aris en New Heroes mank. Afgelopen seizoen verloren de Leeuwarders alle vier onderlinge ontmoetingen.

Vooraf was er de vraag hoe het team van Aris coach Tony van den Bosch de teleurstelling had verwerkt van de nederlaag tegen Rotterdam. Ook waren niet alle Aris spelers okselfris uit dat treffen gekomen. Zo moest captain Stefan Mladenovic wegens een opgelopen bovenbeen blessure tegen de Rotterdammers in aanloop naar deze wedstrijd de trainingen geheel of gedeeltelijk aan zich voorbij laten gaan en bleef op de bank.

Guard Keshun Sherrill opende voor Den Bosch de score gevolgd door drie scores onder het bord. Nate Kratch en Niels Bunschoten haakten aan, maar konden niet verhinderen dat Den Bosch een 16-9 voorsprong nam en Aris coach VDB al vroeg in een time-out moest vluchten. Terwijl er een deksel op de ring bij Den Bosch leek te liggen, scoorden de Bosschenaren (15 uit 20) er lustig op los naar 29-9 alvorens Emile Blackman met een score + bonus weer puntjes voor Aris bijeensprokkelde. In-site bleef het bij Aris open huis en na tien minuten was het verschil opgelopen naar 19 punten: 33-14. Het tweede kwart vertoonde eenzelfde beeld en het wachten was op de juiste richting bij de Leeuwarders. Blackman wurmde zich, tot woede van New Heroes coach Silvano Poropat, een keer knap door de Brabander verdediging naar 41-21. Een Bossche verdediging die voor de Leeuwarders moeilijk te slechten was. Ruststand: 53-21.

Ook na rust denderde de Bossche sneltrein onder leiding van guard Keshun Sherrill zonder pitstop door. Een onsportieve fout van de Amerikaan zei alles over de niet afzwakkende dadendrang van NH DB. Met nog een kwart te gaan, en bij een stand van 70-35, was het zaak voor Aris geen vernederende century score tegen te krijgen. Aris ontsnapte daar ternauwernood aan, omdat ook Den Bosch richting eindtune slordig begon te spelen. Eindstand: 88-47.

Zaterdag 4 november is de eerstvolgende wedstrijd en komt ZZ Leiden naar het Kalverdome.

Wedstrijd informatie

Datum : 26 oktober 2017 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2017-2018
Den Bosch 88
Aris Leeuwarden 47
Terug naar overzicht