Den Bosch - Aris (beker)

Aris kan een verder bekeravontuur vergeten

Viermaal, en dan ook nog binnen vier weken, een confrontatie met DBL-titelkandidaat New Heroes Den Bosch is voor geen enkele eredivisieploeg het meest prettige vooruitzicht. Het lot bepaalde dat het team van Aris coach Tony van den Bosch naast tweemaal voor de reguliere DBL-competitie, binnen 28 dagen ook het team uit Den Bosch in een tweeluik voor de NBB-beker treft.

De eerste competitiewedstrijd (26-10) in Brabant werd met ruime cijfers (88-47) verloren. Door blessures geteisterd, werd de return (6-1) in eigen Kalverdome kansloos (48-99) verloren. Dinsdagavond (16-1) vertrok het team van coach VDB naar de Brabantse Maaspoort voor haar eerste kwartfinale wedstrijd in de NBB-beker tegen zevenvoudig bekerwinnaar Den Bosch. Aris verloor met 85-58 en kan een verder bekeravontuur vergeten.

De tip-off was voor Jeroen van der List die Nick Oudendag aftroefde en daarna gelijk de eerste score voor Aris op het bord zette. Met 10 punten in het eerste kwart voelde Van der List zich in zijn element in de Maaspoort waar hij eerder twee seizoenen actief was. Een aantrekkelijk eerste kwart werd afgesloten bij een stand van 24-19 in Den Bosch voordeel na een voor DB welkome buzzer beater van Pim de Vries.

Emile Blackman opende voor Aris het tweede kwart waarna Den Bosch wegliep naar 28-22. Daarna volgde een mindere periode bij de Leeuwarders waar de Brabanders optimaal gebruik van maakten. Het verschil liep verder op naar 12 punten (41-29).

Na rust opende Jeroen van der List die daarvoor een sterke partij speelde maar ook ruim in de foutenlast (3) kwam. Oudendag tikte voor DB naar de vijftig punten en Den Bosch was weg. Mede ook omdat nu van afstand de bommetjes wel binnenvielen. Bij 59-35 vluchtte coach VDB nog wel in een time-out, maar het verschil was gemaakt en met 10 magere punten in het derde kwart tegen 28 voor DB was de wedstrijd gespeeld; 69-39. Aris mocht het laatste kwart nog naar zich toetrekken (16-19), maar na vier kwarten was de eindstand 85-58 in Den Bosch voordeel. De returnwedstrijd is op 31 januari in eigen Kalverdome. Voor een plek in de volgende ronde moeten de Leeuwarders die wedstrijd met 28 punten verschil winnen.

Komende zaterdag speelt het team van coach VDB voor de competitie een ‘must win’ uitwedstrijd in Amsterdam tegen Apollo.

Wedstrijd informatie

Datum : 16 januari 2018 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2017-2018
Den Bosch 85
Aris Leeuwarden 58
Terug naar overzicht