BV Groningen - Aris (oefen)

Aris draait warm voor beslissende fase

Aris speelde vanavond zijn tweede oefenwedstrijd in de break. In Groningen was het team van Tony van den Bosch veel te sterk voor BV Groningen (42-90). Donderdag start de beslissende fase van de competitie. Tussen nu en 20 april speelt Aris maar liefst 12 wedstrijden en moet het nog een plekje stijgen op de ranglijst.

In Groningen bleven Stefan Mladenovic en Valentijn Lietmeijer nog aan de kant, maar was er wel het debuut van David Michaels. Van den Bosch liet de forward gelijk starten en dat betaalde zich uit. Michaels knalde na vier minuten wedstrijd (bij 7-6) tien punten op rij binnen en zorgde er persoonlijk voor dat Aris gelijk lekker in de wedstrijd zat. Bij rust stond de teller voor Michaels al op 20 punten, hij werd uiteindelijk topscorer met 22 punten.

Na het eerste kwart (13-25) bleef het tempo onder aanvoering van Deividas Kumelis (18 punten) hoog en was er een comfortabele voorsprong bij rust (24-45). Van den Bosch kon iedereen ruim speeltijd geven en dat betekende ook dat de bank ruimschoots in het veld kwam. Nate Musters onderscheidde zich met 10 punten en alle spelers kwamen op het scorebord.

Via 39-71 werd het uiteindelijk 42-90 en kan de focus op de komende wedstrijden. Aris speelt drie keer op rij thuis. Donderdag ontvangt het Leiden, zondag komt directe concurrent Amsterdam naar het Kalverdijkje en de woensdag er na volgt Weert. Drie zeer belangrijke wedstrijden voor het team.

Dus donderdagavond 20.00 uur: be there!

Wedstrijd informatie

Datum : 05 maart 2018 20:00
Locatie : Groningen
Seizoen : 2017-2018
BV Groningen 42
Aris Leeuwarden 90
Terug naar overzicht