BV Groningen - Aris (beker)

Aris naar kwartfinale beker

Aris bereikte gisteravond in Groningen de kwartfinale van de beker. Promotiedivisionist BV Groningen werd in eigen huis met 57-86 verslagen. Vanavond is de loting van de kwartfinale, die in januari in een dubbele wedstrijd wordt gespeeld.

BV Groningen is een middenmoter in de Promotiedivisie, maar versloeg vorig seizoen Aris in een oefenwedstrijd. Aris was dus gewaarschuwd. Bij BVG o.a. ex-Aris speler Mark-Peter Hof. Coach Tony van den Bosch had aangedrongen op een scherpe start en dat gebeurde. De eerste acht aanvallen werd er niet gemist en na vier minuten stond Aris al op een 10-20 voorsprong. Met name Valentijn Lietmeijer had het vizier op scherp, hij scoorde al 14 punten in het eerste kwart, dat eindigde in 32-19. Van der List kwam na het eerste kwart niet meer terug, hij werd door van den Bosch gespaard voor zaterdag.

Het tweede kwart was voor Deividas Kumelis en Nate Kratch. De Litouwse pointguard zette de turbo er op en met een paar wonderschone assists zette hij Kratch vrij onder basket. Met maar liefst 15 punten op rij zorgde de Amerikaan in zijn eentje voor een voortijdige beslissing van de wedstrijd.  Rust 52-30.

Na rust liet van den Bosch iedereen voldoende minuten maken en was het de beurt aan Leroy Peterson om te excelleren. Hij scoorde na rust maar liefst 17 punten. De wedstrijd bloedde wat dood, en kreeg zelfs een vervelend eind toen Lietmeijer twee minuten voor het eind met een vervelende enkelblessure van het veld moest. Het resultaat was er, een ruime zege (57-86) en een plaats in de kwartfinales. Vanavond na de beker wedstrijd Leiden – Rotterdam wordt er live via de livestream van Leiden geloot.

De scores: Peterson (17), Lietmeijer (17), Kratch (17), Bunschoten (10), Blackman (7), Kumelis (7), Van der List (6), Mladenovic (3), Lemke (2), Musters (1).

Wedstrijd informatie

Datum : 20 december 2017 20:00
Locatie : Van Swietenlaan
Seizoen : 2017-2018
BV Groningen 57
Aris Leeuwarden 86
Terug naar overzicht