Aris Leeuwarden - Rotterdam

Aris schiet zich tegen Rotterdam in eigen voet

Met twee overwinningen en met een nederlaag op zak, lagen er tegen een gehandicapt en puntloos Forward Lease Rotterdam alle kansen voor een derde zege. De Aris spelers verzaakten volledig en moesten een pijnlijke 69-80 nederlaag slikken.

Rotterdam moest het zaterdag zonder de geblesseerden Ties Theeuwkens en Kasper Averink doen. Alle kans dus voor het team van coach Tony van den Bosch om er even extra tegenaan te gaan en te strijden voor een derde zege. De futloze Leeuwarders zakten tegen de Rotterdammers echter genadeloos door het ijs.

Het begon allemaal nog vrij redelijk nadat een fris ogende Meshack Lufile (foto nr. 12: 14 wedstrijd pnt. en 11 rebounds) met een score, aansluitend gevolgd door een blok de toon naar succes leek te zetten. Het goed gevulde Kalverdome beloonde dat met veel enthousiasme, maar daarna ging het kaarsje bij de Leeuwarders al vrij snel uit. Een bommetje van Emile Blackman en Niels Bunschoten hielpen de Leeuwarders nog aan een voorsprong, maar toen was ook al duidelijk dat de Leeuwarders een moeilijk avondje stond te wachten, omdat de meeste schoten op of naast de ring belanden: 13-15. Ook in het tweede kwart konden de Leeuwarders het de Havenstadbewoners niet echt lastig maken. Het was vooral aan een viertal driepunters, en een goed reboundend Meshack Lufile te danken dat Aris tot de rust nog bij kon blijven. Twee uit acht vrije worpen scoren gaven een juist beeld van het ‘slappe hap gedrag’ van de spelers tot dan. Ruststand: 34-35.

Wie had gedacht een herboren Aris terug uit de kleedkamer terug te zien, kwam bedrogen uit. VDB: “We hebben spelers die naar elkaar kijken en wij hebben geen leidersfiguur. Wij hebben niet iemand als die Setty (red. Rotterdammer Trevor Setty 23 pnt. 10 rebounds) die iedereen aanspoort. Wij hebben goed betaalde toeristen die denken "wij spelen onze wedstrijd en bekijken het wel." Ik ben daar kapot van. Als je geen kwaliteit hebt moet je het met inzet doen”. Naast Setty, had ook Rotterdammer Chris Commons alleen al in het derde kwart met tien punten de avond van zijn leven met vrije doorgang. Waren er nog kansen (56-57) bij het ingaan van het laatste kwart, toen eerst Baat en daarna Krabbendam naar de kant moesten met vijf fouten. Maar met nog vijf minuten te spelen, was de achterstand opgelopen naar 59-67 en was het laatste stukje geloof op een goed resultaat eveneens verdwenen. Futloos kabbelde de wedstrijd naar het einde. VDB: “Iedereen heeft gefaald”.

Donderdag mag het Aris team in de uitwedstrijd tegen Den Bosch deze nederlaag weer proberen te doen vergeten.

Wedstrijd informatie

Datum : 21 oktober 2017 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2017-2018
Aris Leeuwarden 69
Rotterdam 80
Terug naar overzicht