Aris Leeuwarden - Leiden (oefen)

Aris verloor gisteravond in het Kalverdijkje de oefenwedstrijd tegen Leiden met 59-67 en leed daarmee de zesde oefennederlaag op een rij. Kansen om te winnen waren er genoeg, maar na twee goede kwarten (2e en 3e) ging het mis in de laatste tien minuten.

Zoals elk jaar speelt Aris altijd een nerveus openingskwart tijdens de eerste oefenwedstrijd in het Kalverdijkje en ook dit seizoen was dat weer het geval. Leiden profiteerde gelijk en kwam op een 11-21 voorsprong. Daarna gooide Aris de schroom van zich af en onder leiding van Emile Blackman, die uiteindelijk topscorer van de wedstrijd zou worden met 19 punten, kwam Aris al voor rust langszij (34-32).

Na rust ging er nog een schepje bovenop, werd er aantrekkelijk gespeeld, hard verdedigd en liep uit Aris uit naar een maximale voorsprong van tien punten (52-42). De aanvalsmachine viel echter in het laatste kwart helemaal stil, De deksel zat op de basket, Aris was de weg kwijt en scoorde nog slechts zeven punten in het hele kwart. Het zag Leiden vijf minuten voor tijd langzij komen en de wedstrijd in de laatste minutenfase naar zich toetrekken.

Zondag speelt Aris de laatste oefenwedstrijd, dan is Leiden opnieuw de tegenstander en wordt er gespeeld in Leiden. De competitie start op 8 oktober met een uitwedstrijd in Weert.

Wedstrijd informatie

Datum : 24 september 2017 16:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2017-2018
Aris Leeuwarden 59
Leiden 67
Terug naar overzicht