Aris Leeuwarden - Leiden

Week van de waarheid voor Aris

De nederlaag tegen Leiden gisteravond (72-81) was een nederlaag met perspectief. Te veel kleine foutjes zorgden er uiteindelijk voor dat de gasten de punten meenamen, maar Aris verkocht zijn huid duur. De komst van David Michaels (20 punten, 12 rebounds) heeft Aris een kwaliteitsinjectie gegeven en als vanaf zondag de blessurebank ook weer leegloopt, moet Aris in staat zijn om een plek op te schuiven op de ranglijst en daarmee een play-off ticket te veroveren.

En dat moet dus de komende week gebeuren. Binnen zes dagen treft het team van Tony van den Bosch alle drie rechtstreekse concurrenten. Zondagmiddag komt Amsterdam naar het Kalverdijkje en woensdag volgt Weert, eveneens in het Kalverdijkje. De zaterdag daarop speelt Aris in Den Helder de derde belangrijke wedstrijd in de serie.

Vertrouwen is een belangrijke factor in het basketbal en dat vertrouwen had natuurlijk een deuk gekregen in de maanden januari en februari. Een loodzwaar programma met veel uitwedstrijden tegen de Top 4 zorgden voor nederlagen en de lange break vanwege het Nederlands Team hielp ook niet echt om ritme te houden. Toch gloort er licht aan het eind van de tunnel. Tijdens de oefenwedstrijd in Groningen zag het spel er al snel, attractief en verfrissend uit en ook de wedstrijd tegen Leiden was, zeker in de eerste helft, van een prima niveau.

Aris speelde frank en vrij mee met de Leidenaren, die twee dagen daarvoor nog Den Bosch van het veld bliezen. In de tweede helft ging de vermoeidheid echter een bepalende rol spelen. Blessures in de selectie zorgen er voor dat sterkmakers als Deividas Kumelis veel minuten moet maken en dat brak Aris in de tweede helft op. Toch hield Aris heel lang een zege in het zicht, maar slordigheden, gecombineerd met te veel gemiste vrije worpen, zorgden er voor dat Aris de zege aan Leiden moest laten.

Omdat alle directe concurrenten ook verloren, veranderde er niets op de ranglijst en mag het team de komende week laten zien wat het kan. Het heeft daarbij alle steun nodig, dus zorg er voor dat het zondagmiddag een volle bak wordt.

Wedstrijd informatie

Datum : 08 maart 2018 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2017-2018
Aris Leeuwarden 72
Leiden 81
Terug naar overzicht