Aris Leeuwarden - Groningen

Ruime winst Donar tegen Aris in Kalverdome na mager treffen

Aris Leeuwarden kon Donar Groningen de eerste helft aardig bijbenen. In de tweede helft stookte Donar het vuurtje op en won ruim met 46-70.

Aris Leeuwarden en Donar Groningen kwamen zondagmiddag in het Kalverdome maar moeilijk op gang. Na de openingsscore van de verder in de wedstrijd vrij onzichtbare David Michaels, was het minutenlang stuivertje wisselen. Donar kwam via Sean Cunningham eenmaal (6-9) op voorsprong, maar deze werd gelijk gepareerd door Jeroen van der List. Deividas Kumelis zette het team van coach Tony van den Bosch op 17-15. Ook in het tweede kwart waren beide teams tevergeefs op zoek naar de juiste richting. Dat wekte bij spelers en langs de kant de nodige irritaties op. Met slechts twee punten aan beide zijden gedurende ruim vier minuten speeltijd, leek bij Donar speler Jason Dourisseau dan ook het geduld op te zijn. Na een steal van Emile Blackman werd deze door Dourisseau onderuit geschoffeld en hij tegen een (zwaar bestrafte) onsportieve fout opliep, waarop ook Donar coach Erik Braal reageerde en een Technische aan de broek kreeg. Wie dacht dat het vuurtje nu wel flink opgestookt was, kwam bedrogen uit. Het tweede kwart werd afgesloten met een broodmagere 7-7 waarbij de rust inging met 24-22, maar nog wel steeds in Aris voordeel.

Waar het geschut bij Aris Leeuwarden ook na rust maar niet op gang kwam, schakelden de Groningers een tandje bij en via een 0-13 run namen zij voor het eerst afstand. Toen ook de schutterij (4x3. In de wedstrijd 9 uit 24) bij de Oosteruren op scherp werd gezet tegenover 1 uit 15 voor Aris, was er voor de Leeuwarders geen houden meer aan.  De 24-22 voorsprong werd in rap tempo omgezet naar een 34-53 achterstand met nog tien minuten te gaan. Het was duidelijk dat de wedstrijd daarmee ook ruim gespeeld was.

Aris kon ook in het laatste kwart maar moeilijk het netje vinden, terwijl bij Donar (na een 0-12 run) alle bankspelers in het veld kwamen om daarmee ‘de grote’ spelers de nodige rust te gunnen voor de wedstrijd van a.s. donderdag in de halve finale FIBA Europa Cup. Bij Aris was Emile Blackman topschutter met elf punten. Kwartstanden: 17-15, 7-7, 10-31, 12-17.

Dinsdag reist het team van Aris coach Tony van den Bosch naar Weert om het daar op te nemen tegen rode lantaarndrager BAL. Zaterdag komt Den Helder Suns naar het Kalverdome om de competitie serie af te sluiten.

Wedstrijd informatie

Datum : 15 april 2018 16:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2017-2018
Aris Leeuwarden 46
Groningen 70
Terug naar overzicht