Aris Leeuwarden - Den Helder

Kwartje valt voor Aris thuis tegen Den Helder aan goede kant

Na de pijnlijke nederlaag (73-76) tegen Weert moest er maandag een praatsessie aan te pas komen alle neuzen weer dezelfde richting uit te sturen. Vier dagen later mocht het team van coach Tony van den Bosch tegen rode lantaarndrager Den Helder weer laten zien dat deze nederlaag een incident was.

In eigen Kalverdome slaagde Aris pas in de laatste minuut in deze missie en won krap aan met 84-82. Twee derde van de wedstrijd keek Aris tegen een achterstand aan. Na een bom van Valentijn Lietmeijer in de laatste minuut en een benutte vrije worp van Jeroen van der List daarna viel het kwartje deze keer wel in de goede richting voor het team van coach Tony van den Bosch. Een laatste poging van Den Helder speler Boyd v.d Vuurst de Vries om gelijk te maken spatte op de ring uiteen.

Niels Bunschoten zette Aris met zijn specialiteit (3) op 3-2 voorsprong. Dat was in het eerste kwart ook de enige keer dat de Leeuwarders op voorsprong kwamen. Dority antwoorde voor de Marinestad bewoners met gelijke munt. Nadat de Luxemburger Alex Laurent na een bombardement (5x) van driepunters het stokje had overgenomen, keken de Leeuwarders na een kwart spelen tegen een 22-25 achterstand aan. Een dunk van Emile Blackman en een bom van andermaal Bunschoten hielden de schade na 17-25 beperkt tot 22-25. Duidelijk werd wel dat Aris had vergeten de sluisdeuren te sluiten. Stefan Mladenovic: “Onze rotatie en helps zijn nog niet helemaal goed en daar moeten wij aan bouwen. Het eindresultaat is goed maar verdedigend moeten wij het beter doen”. Het tweede kwart werd een puntje/puntje strijd. Deividas Kumelis zette zijn team nog wel op 33-29 voorsprong, maar het was alweer die dekselse Luxemburger die met een bom antwoorde en het voortouw nam voor een 37-38 voorsprong bij rust.

Met slechts acht minuten speeltijd en zes punten in de eerste helft haalde Jeroen van der List zijn gram direct na rust. In zijn uppie scoorde hij negen punten op rij onderbroken (48-50) door een treffer van Blackman. Valentijn Lietmeijer zette zijn team op voorsprong, maar dan was daar altijd weer Alex Laurent (36 min. speeltijd, 24 punten en 9 rebounds) die niet van wijken wist en Den Helder onder zijn leiding weer op voorsprong zette. Nate Kratch haakte voor Aris in de zoemer aan (61-63) met nog een kwart te gaan. In het laatste kwart werd aan beide kanten Open Huis gehouden, waarbij captain Stefan Mladenovic met nog ruim vier minuten te gaan Aris naar een veilig lijkende 76-70 voorsprong schoot. Het bleek nog niet voldoende voor de zekere winst. Den Helder kwam ook nu weer mede door toedoen van Lavonte Dority andermaal op voorsprong. Jeroen van der List (voor Aris Man Off The Match met 24 pnt.) mocht twee keer aanleggen en benutte uiterst koelbloedig twee vrije worpen. Valentijn Lietmeijer (13 pnt.) vuurde een bom af naar 83-82 voorsprong, waarna Van der List zijn zesde van zijn zeven vrije worpen benutte naar 84-82. In de slotseconde mocht Van Der Vuurst de Vries nog een keer voor Den Helder aanleggen, maar deze poging spatte op de ring uiteen. Captain Stefan Mladenovic: “Ik denk dat wij de wedstrijd eerder hadden kunnen beslissen, maar ook heel veel respect voor hun want zij schoten heel erg goed. Het was goed dat wij deze wedstrijd hebben gewonnen en dat was ook hard nodig”.

Zondag speelt Aris Leeuwarden een uitwedstrijd in Zwolle tegen Landstede.

Wedstrijd informatie

Datum : 13 december 2017 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2017-2018
Aris Leeuwarden 84
Den Helder 82
Terug naar overzicht