Aris Leeuwarden - Den Bosch

Aris tegen Den Bosch na gelijk opgaande strijd onderuit

Aris Leeuwarden kruiste zaterdagavond voor de zesde keer dit seizoen de degens met zestienvoudig landskampioen New Heroes Den Bosch. Aris speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar stond aan het eind van de rit wel met lege handen: 82-90.

Voor de DBL-competitie was het een vierde onderling treffen. De eerste twee werden ruim verloren door het team van coach Tony van den Bosch, de derde (90-79) verliespartij was er een met perspectief. De Leeuwarders werden in een tweeluik kansloos door de Brabanders uit het toernooi voor de landelijke beker geknikkerd. Aris bivakkeert op dit moment op een wankele zesde plaats van de ranglijst, die recht geeft op play-off deelname. Om die plek te behouden, is het in hevige strijd verwikkeld met Apollo Amsterdam (7e) met vlak daarachter Den Helder op het vinkentouw. De tot nu toe voor Aris zes ‘sportief’ behaalde overwinningen, aangevuld met twee punten vanachter de groene tafel wegens een misrekening bij Donar, werden geboekt tegen de nummers zeven, acht en negen van de ranglijst.

De komende vijf wedstrijden gaat het team van Aris coach VDB, met nog een kwart van de competitie te gaan, op jacht naar zogenaamde bonuspunten tegen achtereenvolgens de top vijf teams: Den Bosch, Zwolle, Rotterdam, Groningen en Leiden. Worden deze wedstrijden allen weer verloren, krijgt de competitie voor Aris nog een bijzonder spannend slot tegen achtereenvolgens Amsterdam (uit), Weert (uit) en met als afsluiter thuis tegen Den Helder.

Zaterdagavond kwam zestienvoudig landskampioen Den Bosch, zonder Kroatisch hoofdcoach Silvano Poropat op de bank die een straf van drie wedstrijden moet uitzitten wegens wegsturen na twee technische fouten tegen Leiden, naar het Kalverdome. Voor de Brabanders speelde de nieuw aangetrokken 24-jarige Amerikaan Malik Morgan zijn debuut wedstrijd na het wegvallen van Anthony Marshall.

 

Aris liet zich voor het thuispubliek (zonder de aan zijn hamstring geblesseerde Stefan Mladenovic) weer eens van zijn goede kant zien, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor de routine van New Heroes Den Bosch. De start bij de Leeuwarders was voortvarend. Emile Blackman opende voor de Leeuwarders met een drietje en legde daarmee de basis voor een 10-2 voorsprong. Deze werd beantwoord met een Brabantse bom van Kashun Sherril, waarna de in het veld gekomen Norville Carey er in zijn eentje (17 pnt.) voor zorgde dat Aris niet verder wegliep. Nu stond er een mooie 30-21 score in Aris voordeel op het bord na tien minuten speeltijd. Nathaniel Musters verhoogde deze voorsprong binnen 1 m 15 sec naar 38-23, waarna het kruid bij de Leeuwarders verschoten bleek. Coach Tony van den Bosch: “We begonnen heel geconcentreerd en je verwacht dan een inzinking en dat gebeurde daarna ook in het tweede kwart”. Daarmee sloeg coach VDB de spijker op de kop. Aris stond met vier puntjes in het overige deel van het kwart droog, maar had geluk dat ook Den Bosch niet kon overtuigen. De Leeuwarders stonden nog wel op een kleine 42-36 voorsprong. Na rust zorgden o.a. twee bommetjes van Mike Miklusak en ‘Man Off The Match” Kashun Sherrill (25 pnt.) ervoor dat Den Bosch op voorsprong kwam. David Michaels, Jeroen van der List en Emile Blackman krabbelden terug naar een minimale 54-52 voorsprong, maar drie bommen op rij van Mike Miklusak zetten de Brabanders daarna weer op voorsprong en gaven deze niet meer uit handen. Mede ook omdat het gemis van een tweede point guard bij Aris voelbaar werd en er teveel druk stond op een prima spelende Deividas Kumelis. Van der List liet nog wel een bom ontploffen, maar onder aanvoering van een deze avond niet te stoppen Keshun Sherrill speelde de zestienvoudig landskampioen Den Bosch de wedstrijd geroutineerd uit naar een 82-90 eindstand.

Coach VDB: “In het tweede kwart hebben wij even op onze adem getrapt. De jongens die op dat moment van de bank kwamen met wel voldoende zuurstof, maar niet het scorend vermogen brachten. De verhouding (red. Aris/Den Bosch) is ingekort. Ik denk dat zij niet beter kunnen en dat wij een geweldig groeipotentieel hebben. Ik kan de jongens vandaag niets verwijten. Het gemis vandaag van Stefan (red. Mladenovic) speelde een rol”.

Wedstrijd informatie

Datum : 24 maart 2018 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2017-2018
Aris Leeuwarden 82
Den Bosch 90
Terug naar overzicht