Aris Leeuwarden - Amsterdam

Aris Leeuwarden wint tegen Apollo Amsterdam

Met in het achterhoofd een hoopgevend (64-66) verlies tegen ZZ Leiden, en na een roerig weekje in de personele bezetting met het vertrek van de Canadees Meshack Lufile en de terugkeer van Jeroen van der List, ging het team van Aris coach Tony van den Bosch zaterdagavond op jacht naar haar derde zege van het seizoen.

Om aan het eind van de competitie een begeerde vijfde plek te veroveren, mocht Aris zaterdagavond eigenlijk geen averij oplopen tegen ‘play-off concurrent’ Apollo Amsterdam. Met een overwinning meer namen de Amsterdammers voorlopig deze vijfde positie in beslag.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden begon Aris vol overtuiging aan deze wedstrijd. VDB: “We hebben daar heel de week op gehamerd. De spelers hebben daar ook onderling over gesproken. Ook naar de warming up toe veel intenser de warming up beleeft. Eigenlijk is die opdracht goed uitgevoerd”. Captain Stefan Mladenovic wees zijn spelers daarin de weg met twee scores op rij, waarna Emile Blackman (6-0) de start gaf voor een voor hem plezierige avond en wat later bleek ‘als Man Off The Match’ met 28 punten. Ook een weer startende Valentijn Lietmeijer, en een steeds beter in zijn vel zittende Niels Bunschoten zetten de Leeuwarders op 15-5 voorsprong. Weijs en Akeel knabbelden daar met twee bommetjes weer wat af (15-11) waarna de Emile Blackman show een aanvang nam. In zijn eentje, binnen vijf minuten 14 punten op rij, mocht Aris bij een stand van 29-20 aan het tweede kwart beginnen. Markusse haakte met een bom weer aan, waarna een rommelige fase volgde. Niels Bunschoten bewees op dat moment zijn waarde voor het team met drie keer een drietje. Ruststand: 48-40.

Waar Aris tegen ZZ Leiden als een furie uit de kleedkamer kwam, liet de schutterij het de eerste zes minuten na rust afweten en kwamen de Amsterdammers met 56-55 angstig dichtbij. Na een time-out van Aris coach VDB pakte Emile Blackman met zeven punten in de laatste vier minuten, onderbroken door een benutte vrije worp van een hardwerkende Nathaniel Musters, de draad weer op. Een drietje in de zoemer was daarbij een welkome verrassing. Het laatste kwart begon met een 64-55 voorsprong die eigenlijk nimmer in gevaar kwam. Blackman (3), Musters, Bunschoten (3) en Lietmeijer (3 en 2) en andermaal Blackman, zorgden voor een 79-68 voorsprong. Dat Aris de laatste twee minuten droog stond, een kniesoor die er na deze ‘must win game’ op let. VDB: “Het is niet zo dat je van Amsterdam zomaar met 20 punten gaat winnen. Maar je moet er rekening mee houden dat je 12 punten voorsprong moet kunnen houden”.

Wedstrijd informatie

Datum : 11 november 2017 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2017-2018
Aris Leeuwarden 79
Amsterdam 73
Terug naar overzicht