Aris - Den Bosch (beker)

Den Bosch blaast Aris uit bekertoernooi

Aris Leeuwarden werd door zevenvoudig bekerwinnaar Den Bosch uit het NBB-bekertoernooi geknikkerd. In een tweeluik was New Heroes Den Bosch duidelijk de sterkste: 85- 58 en 49-84.

Aris begon de (beker) wedstrijd na de openingsscore van Niels Bunschoten met een 7-0 run. Wie dacht dat het de voorbode was voor een leuk avondje basketbal in het Kalverdome kwam bedrogen uit. Een ook deze avond weer weergaloos spelende Mike Miklusek (25 pnt. en 8 reb.) gaf op dat moment de Brabanders het sein voor de achtervolging en een paar tellen later was de stand weer gelijk. Na een kwart spelen was de 7 punten voorsprong omgezet naar een 7 punten achterstand (14-21) en was de wedstrijd ook gespeeld. Nate Kratch en Emile Blackman verkleinden de achterstand (18-23) daarna nog wel, maar op dat moment stond Keshun Sherrill op. In zijn eentje tilde hij het verschil naar tien punten en leek het of alle krachten uit het Aris team waren verdwenen. Daarbij had de thuisploeg ook de pech dat een drietal simpele lay-upjes van de ring ketsten en maar liefs zes van de twaalf vrije worpen misgingen. Met iets meer vertrouwen, en het benutten van de kansen, was het verschil wellicht nog te overzien geweest. Nu was dat bij rust opgelopen naar 22-42.

In plaats van strijdbaar te zijn, kwamen de spelers van Aris als makke schapen uit de kleedkamer. De geest leek uit de fles en het schaars opgekomen publiek kon alleen nog van een paar hoogstandjes van Den Bosch genieten. Met nog een kwart te gaan was de stand 35-67. Het laatste kwart freewheelde Den Bosch naar 49-84 winst en daarmee naar een plek in de halve finale van het NBB-beker toernooi. Aris coach Tony van den Bosch incasseerde deze nederlaag gelaten en verschool zich niet achter de nog bestaande pijntjes binnen het team. ‘Wij richten ons op de zesde plek van de competitie. We wisten dat de maanden januari en februari zwaar zouden zijn. Tegen Rotterdam (red. 15 febr.) is de ploeg hopelijk weer gezond en fit en is de verwachting dat Valentijn Lietmeijer er ook weer bij zal zijn. De voor ons belangrijke wedstrijden om dat doel te bereiken zijn in maart’.

Komende zaterdag spelen de Leeuwarder profbasketballers voor de competitie een uitwedstrijd tegen New Heroes in Den Bosch. Daarna volgen er vijf thuiswedstrijden. Zaterdag 10-2 tegen Zwolle, donderdag 15-2 tegen Rotterdam. Na een periode daarna van drie weken zonder competitie volgt op donderdag 8-3 de thuiswedstrijd tegen Leiden, zondag 11-3 tegen Amsterdam en woensdag 14-3 tegen Weert.

Wedstrijd informatie

Datum : 31 januari 2018 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2017-2018
Aris Leeuwarden 49
Den Bosch 84
Terug naar overzicht